Parlament godkänner förbud mot HBTQ-propaganda

Rysslands parlament godkänner ny lag som förbjuder spridning av sexualiserad propaganda

Den nya lagen som förbjuder HBTQ-propaganda även till vuxna har godkänts av det ryska parlamentet. Kritiker hävdar att den kommer att användas som förtryck av homosexuella, medan förespråkarna menat att den skyddar ryska värderingar.

Frihetsnytt har tidigare skrivit om det lagförslag som varit under arbete i Ryssland, där man ska förbjuda framhävande av homosexualitet eller annan avvikande sexualitet. Syftet är inte att förbjuda dessa som fenomen, utan snarare att motverka dess framhävande gentemot andra personer.

Enligt en av upphovsmännen bakom lagförslaget, Alexander Khinshtein, utgörs HBTQ-rörelsen av hybridkrigföring från Väst gentemot Ryssland, där man bryter den allmänna moralen och familjen, feminiserar män och sexualiserar barn.

Gaybarer kommer sannolikt att finnas kvar

Nu har Duman, det ryska parlamentet, gett sitt bifall åt lagförslaget och så snart parlamentets överhus och president Vladimir Putin gett sitt bifall kommer lagen att träda i kraft, rapporterar Reuters.

När lagen gått igenom kommer framförallt homosexuellas livsstil inte tillåtas att manifesteras utåt i något medium, varken tv, internet, böcker, reklam eller annat som riktar sig till allmänheten. Brott mot lagen kommer att resultera i böter på uppemot 400 000 rubel (motsvarande ungefär 68 000 kr) för individer och 5 miljoner rubel för juridiska personer.

Trots begränsningarna kommer gaybarer och liknande platser som utgör uttalade mötesplatser för homosexuella sannolikt inte att förbjudas. Inte heller verkar det som att homosexuella par kommer att få barn omhändertagna, såvida de inte anklagas för att manifestera en HBTQ-livsstil inför barnen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter