Partipresentation av Alternativ för Sverige

Partiledaren Gustav Kasselstrand och partistyrelseledamoten Andreas Feymark berättar.

Under Svenska Bok- & Mediemässan den 20 augusti var samtliga partier inbjudna att presentera sitt parti samt svara på frågor från publiken. Inte alla tog detta tillfälle i akt, men ett av partierna som gjorde det var Alternativ för Sverige.

Efter en konflikt mellan en falang inom Sverigedemokraternas ungdomsförbund och moderpartiet 2015, om inriktningen av politiken, lämnade ungdomsförbundets ledning SD. De kunde inte acceptera den socialliberala riktning som Sverigedemokraterna var på väg åt genom att de övergav tidigare viktiga frågor, utan ville satsa på en mer konservativ och nationellt inriktad politik.

Våren 2018 introducerades således partiet Alternativ för Sverige, AfS, på den politiska arenan med partiledaren Gustav Kasselstrand vid rodret. Sedan dess har partiet vuxit tämligen snabbt och i kyrkovalet, hamnade AfS på 1,3 procent vilket innebar hela 3 mandat i kyrkomötet (kyrkans motsvarighet till riksdagen).
I den senaste Sentio-mätningen blev partiet störst i gruppen ”övriga” med 1,1 procent.

Partiet ställer, utöver till riksdagen, även upp i ett antal kommuner och regioner.
Kärnfrågan är återvandring och partiet vill arbeta för ett svenskt Sverige. AfS säger nej till Nato med motiveringen att ett medlemskap höjer konfliktnivån. De vill också att Sverige lämnar EU då EU är en stor orsak till den okontrollerade invandringen och kriminaliteten samt att EU:s lagar står över Sveriges egna och kostnaderna är enorma.

Under 15 minuter fick partirepresentanterna chansen att berätta varför människor borde rösta på just deras parti. Därefter följde en frågestund med programledaren Erik Almqvist där publiken fick möjlighet att ställa frågor.

Kommande dagar kommer fler partier presenteras med det gemensamt att de har modet att ställa upp på mässan, riktigt nära de människor som ska rösta om knappt tre veckor.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

00:20:21
00:26:21

Ulf Ström: Det går att göra en Swexit!

00:18:54
00:09:54
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter