Patrick skulle se fotboll i Bryssel – mördades kallblodigt

En av svenskarna som mördades av den islamistiske terroristen, har nu namngivits. Han skulle visa sitt stöd för Sverige i EM-kvalet mot Belgien. Istället sköts han ned av en person, som inte ens skulle befinna sig i Belgien.

Patrick Lundström, 60, är namnet på en av de två svenskar som sköts ned av islamisten Abdesalem Lassoued i Bryssel under måndagskvällen. Han var en hängiven fotbollsfantast och älskad familjeman. De enda orsakerna till att han dödades var att han var svensk och inte dolde det när han skulle på fotboll.

Nu har hans syskon gått ut med ett meddelande till SVT Västernorrland, som publicerat det.

”Hela familjen är i sorg.

Patrick var en fantastiskt varm, humoristisk och omhändertagande pappa, make, bror, farfar, morfar, morbror och farbror. Hans älskade familj kom alltid i första hand.

Han var en obotlig fotbollsfantast som inte bara följde sitt landslag i med och motgång, utan all fotboll, som var hans största intresse. Sverigetröjan var alltid på.

Patrick tyckte inte om att stå i händelsernas centrum. Därför ber vi er att respektera det och ge familjen utrymme att sörja i lugn och ro.”

Skulle inte ha befunnit sig i Europa

En som däremot inte skulle ha befunnit sig där var Lassoued. Som Frihetsnytt rapporterat skulle han ha utvisats redan 2020. Men eftersom han gick under jorden gjordes inga större ansträngningar för att hitta honom. Det var först när Patrick och en till svensk mördades som det blev aktuellt för myndigheterna att agera.

Det går inte att komma ifrån det faktum att om myndigheterna hade gjort sitt jobb och sett till att Lassoued inte befann sig på europeisk mark, då skulle Patrick och den andre svensken sannolikt fortfarande kev. Det har vi sett återkommande i Sverige och övriga Europa, hur migranter som har utvisningsbeslut på sig, kan gömma sig och därefter dyka upp när de ska begå våldsdåd, säger Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson.

De exempel som Eriksson syftar på är terroristen Rakhmat Akilov, som mördade fem svenskar på Drottninggatan den 7 april 2017, samt mordet på den 12-åriga flickan Lola i oktober 2022. Flickan mördades av en algerisk kvinna som skulle ha utvisats.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Ja… det går inte längre att minnas alla otaliga som mördats av utlänningar …..

    Men de ansvariga lever gott på höga pensioner och får ideligen yttra sig i TV…fjompen Carl Bildt pladdrar ..och nu senast ges den ökände Fredrik R. utrymme.
    Det är upprörande , vämjeligt , provocerande och utmanande mot all anständighet. 🤢

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter