Patriotkompaniet ifrågasätter Kyrkans klimatengagemang

Den som googlesöker på ”Svenska Kyrkan klimatfrågan” kommer mötas av ett mycket omfattande klimatalarmistiskt material bestående av till exempel ”färdplan för klimatet”, pilgrimsvandring för klimatet, ”vegansk cook-along” och artiklar om så kallad ”klimaträttvisa”.

Svenska Kyrkan har tidigare fått kritik av bland annat Ann Heberlein som i en artikel i Expressen hänvisat till att ”pengar läggs på lyxiga resor, middagar och alkohol”, samt ”Svenska kyrkans bristande engagemang för förföljda kristna i världen”.

I en artikel i Dagen.se kritiserar Heberlein att ”kyrkan förflyttat fokus från att vara en kristen gemenskap till att vara en förening för samhällsintresserade på vänsterkanten.”

Patriotkompaniet konfronterar Svenska Kyrkan

Den relativt nya youtubekanalen Patriotkompaniet har intervjuat Svenska Kyrkan om varför svenskar lämnar deras organisation.

När intervjun kommer in på frågan varför Svenska Kyrkan använder medlemmarnas resurser åt att försöka påverka klimatet, börjar deras representant förskjuta diskussionen till att handla mer generellt om miljö, hållbarhet och att ”värna skapelsen”.

Trots att Patriotkompaniet flera gånger påpekar att man vill fråga om den politiserade klimatalarmismen fortsätter Svenska Kyrkans representant att svara utifrån ett mer generellt hållbarhetsperspektiv.

Fabian Fjälling tycker att Kyrkan ska fokusera på kristendom

Före detta medborgarjournalisten Fabian Fjälling, som själv är kristen, vill inte beblanda sig med den konventionella svenska kyrkan utan har istället sökt sig till den katolska kyrkan.

Fjälling menar att Svenska Kyrkan inte har uppfyllt sitt kärnuppdrag, att värva människor till kristendomen. Därför ansar han att det är fel att lägga resurser på klimatalarmism istället för att frälsa människor och diskutera viktiga teologiska och filosofiska frågor.

Journalist: Robert Rosenkvist

Patriotkompaniets logga
Patriotkompaniets logga
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Ja… SK är numera helt infiltrerat av vänsterkvinnor.

    (S) beslutade redan på 1920-1930 talet att infiltrera SK istället för att på Sovjetiskt vis öppet förfölja dom kristna.

    Stalin skröt 1938 med att han låtit döda 85 % av alla ortodoxa präster och nunnor.

    Prästerna torterades på det mest plågsamma sätt som var möjligt …ofta skar man upp en bit i magen ..drog ut en tarm som man spikade fast i ett träd –därefter jagades prästen med en blåslampa runt trädet så han slet ut sina egna tarmar.

    Nunnorna våldtogs till döds. t.e.x kunde nunnor låsas in i manliga fängelser med sadister och våldsmän.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter