Pensionärerna drabbas hårdast av prishöjningar

En undersökning visar att pensionärerna drabbas hårdast av prishöjningarna. SPF Seniorerna: ”Sänk matmomsen under en period”.

SPF Seniorerna har gjort en undersökning bland sina medlemmar som visar att pensionärerna är de som drabbas hårdast av prishöjningarna. Speciellt hårt drabbas äldre kvinnor som har en lägre pension än männen. Detta rapporterar TT i Dagens Nyheter (DN).

Enligt SPF Seniorernas Seniorbarometer i mars plågas pensionärerna av de höga priserna och nästan 20 procent är oroliga över sin ekonomi.

– Vi har tittat ingående på enkätsvaren, och det är oerhört tydligt att mat och energi är stora kostnader som drabbar många hårt, men de fattigaste drabbas allra hårdast, säger SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson till TT i DN.

Pensionären: ”Politikerna bryr sig inte”

Sven Sjölin är pensionär i Lund och han tycker att politikerna är passiva och att de inte bryr sig när priserna ökar. Han säger även att de flesta av politikerna inte har en aning om vad saker kostar.

– Vi kläms från flera håll. Matpriser, kollektivtrafik, hemtjänst. Prishöjningarna drabbar oss pensionärer hårt, säger Sven Sjölin till TT i DN.

Seniorbarometern visar att lite mindre än en tredjedel av pensionärerna måste ta från sina sparpengar för att få vardagen att gå ihop och bland ensamstående och kvinnor är det ännu tydligare. Eva Eriksson ser en konkret lösning och det är att man tillfälligt sänker matmomsen.

– Vi tycker att man ska sänka matmomsen under en bestämd period, säger hon.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter