torsdag, 6 oktober, 2022

Pensionsbesparingar i Bitcoin erbjuds av Fidelity

Fondförvaltningsjätten erbjuder pensionsbesparing i kryptoinvesteringar trots varningar från myndigheterna

Fidelity, som tillhandahåller personalförmånsprogram för nästan 23 000 företag, kommer att bli den första stora fondförvaltningsjätten som tillåter bitcoin på pensionskonton. ”Det finns ett behov av en mångfald av produkter och investeringslösningar för våra investerare”, säger Dave Gray, Fidelitys chef för pensionserbjudanden och plattformar för arbetsplatser, enligt rapporten.

Planen är att låta investerare allokera upp till 20% av sina pensionskonton till bitcoin, men plansponsorer kan sluta med att sänka den tröskeln efter eget gottfinnande. Fidelity uppger att erbjudandet till en början kommer att begränsas till bitcoin och inte överväga andra kryptovalutor.

US Department of Labor (DOL) har utfärdat varningar när det gäller att lägga till bitcoinexponering till pensionsplaner. DOL hävdar i ett uttalande att de har en ”allvarlig oro över planernas beslut att utsätta deltagare för direktinvesteringar i kryptovalutor.” Riskerna som påtalas åsyftar Joe Bidens senaste verkställande order om Bitcoin, kryptovaluta och centralbanks digitala valuta (CBDC).

Trots de risker som DOL uppfattat säger Fidelity att de har sett ”växande och organiskt intresse från kunder” – särskilt de med yngre anställda. Förutom att kunna överföra upp till 20 % av sitt kontosaldo till ett Bitcoin-konto i Fidelitys handels- och depåplattform, kommer arbetare på företag som registrerar sig för det nya erbjudandet också att kunna investera upp till motsvarande procentandel av varje löneutbetalning i bitcoin.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:03:50

Nyhetssändning 18 juli