Han misstänkt för brott – efter Löfvings död

Nu misstänks en person för vållande till annans död efter den omtalade polischefen Mats Löfvings död i februari förra året. Vem det rör sig om är ännu inte känt, men personen ska ha delgivits misstanke under förra månaden. ARTIKELN UPPDATERAD.

Efter ett omfattande mediedrev hittades den tidigare polischefen Mats Löfving död i sitt hem i februari förra året. Media uppmärksammade stort att Löfving var jävig i flera fall gällande poliskollegan Linda Staaf, som han hade en relation med under en tid.

Frihetsnytt har tidigare skrivit att den interna utredningen gällande Löfving var ”väldigt hårdhänt”, och att utredaren Runar Viksten ska ha agerat ”både åklagare och domare”.

Det har länge varit tyst om Löfving i media, men nu skriver Sveriges radio att en person misstänks för vållande till annans död i fallet. Om det rör sig om en person på Polismyndigheten är ännu oklart, men personen ska ha blivit delgiven misstanke under april månad. Enligt media förnekar personen brott.

Inte varit stöttande nog

Redan i december förra året lämnade Arbetsmiljöverket in en åtalsanmälan mot Polismyndigheten, där misstanken gällde arbetsmiljöbrott. Arbetsmiljöverket menade att polisen hanterat fallet Löfving illa, och att de inte erbjöd honom tillräckligt krisstödjande åtgärder innan hans död.

UPPDATERING: Nu rapporterar Göteborgs-Posten att den misstänkte personen är den tidigare rikspolischefen Anders Thornberg.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter