Eva Donell – Om sitt uppvaknande och engagemang

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Personporträttet – Eva Donell

Personporträtt av Eva Donell – civilekonomen som är ordförande i hjälporganisationen Blågula Korset och yttrandefrihetssidan Education4Future samt en av nyckelpersonerna bakom Svenska Bok- & Mediemässan. Eva berättar här om sitt uppvaknande och sitt engagemang för Sverige.

Eva, vem är du?

– Jag växte upp i Brunflo i Jämtland med en pappa från Jämtland och en mamma från Värmland så jag hade förmånen att få uppleva dessa båda landskap på nära håll. Min barndom bestod av att hässja hö, åka hölass, fiska, bada och plocka smultron. Eftersom mina föräldrar investerat i skog fick jag också pröva på det tuffa arbetet med att sätta plant. Det är verkligen underbart att kunna säga till sina barn att ”Den där skogen har jag planterat”.

Som ordförande för både Blågula Korset och Education4Future har Eva varit frekvent förekommande i olika sammanhang såsom insamlingsgalor och föreläsningar. Hon var också med och startade en egen bokmässa när Nya Tider portades från mässan i Göteborg, vilken har blivit en stor succé.

Ja vi gillar ju lösningsorienterade föreläsningar och annat, säger Eva. I Blågula Korset hjälper vi utsatta svenskar på olika sätt eftersom få andra hjälper dem. Jag är väldigt stolt över att föra vidare budkavlen från mässan i Göteborg, där inte alla var välkomna, så vi startade det som är ursprunget till Svenska Bok- & Mediemässan. Vår mässa står för äkta yttrandefrihet och det fria ordet, berättar Eva.

Vi måste stå upp för vårt egna land och vårt egna folk.

Eva Donell

Eva berättar om en tung tid i livet då hennes då 16-åriga dotter drabbades av en depression och blev ordinerad stark psykofarmaka av BUP (Barn- & Ungdomspsykiatrisk mottagning) trots att det inte fanns någon grund för det. Dessa starka mediciner gjorde dottern självmordsbenägen och läkarens lösning på det var att ge henne en ännu högre dos av dem.

– Min dotter sa ifrån och ville åka hem istället och det tror jag räddade hennes liv, berättar Eva.

Denna dramatiska erfarenhet ledde till att Eva fick sig en tankeställare om att samhällets representanter kanske inte alltid vill oss vårt bästa.
– Det var en enorm chock, för jag trodde ju mycket mer om läkarvården, så det i kombination med att en invandrarkvinna från Östeuropa sa ”Eva, märker du inte att det pågår ett folkmord på svenskar?”.
Eva berättar att hon då insåg att vi blev påprackade en massmigration som väldigt få i Sverige vill ha och att det säkert finns ekonomiska intressen i det också.

Där och då fick Eva upp ögonen för vad som händer i Sverige och hennes sökande efter likasinnade människor tog sin början.

– Jag är väldigt tacksam att jag har fått träffa så fantastiskt modiga, lösningsorienterade människor som inspirerar mig i min tur och som gör saker, avslutar Eva.

Vill du engagera dig så är du välkommen att kontakta Eva via mail eller telefon;
Eva.donell@gmail.com
070-230 34 33

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter