Pfizer utökar sitt fokus – köper upp läkemedelsbolag

Läkemedelsföretaget går utanför sin kontroversiella roll som producent av det riskabla vaccinet mot covid. Nu har man köpt upp ett företag som inriktar sig på cancermedicin.

Läkemedelsföretaget Pfizer jobbar för att nå en dominerande position på läkemedelsmarknaden, vilket åstadkoms genom att köpa upp andra bolag.

Det senaste företaget som köps upp är Seagen, som specialiserar sig på så kallade ”målsökande” cancermediciner (vilket innebär att de riktar in sig på cancercellerna, men skonar de friska), rapporterar Reuters.

43 miljarder dollar (motsvarande ungefär 460 miljarder kronor) landade köpet på. Pengarna hade Pfizer fått från de enorma vinster de gjorde på sitt experimentella vaccin (vilket deras vd erkände kunde innebära allvarliga bieffekter). Frihetsnytt har bland annat rapporterat att Pfizer tjänade runt 640 miljarder dollar under pandemin.

Till företagets största delägare räknas de stora investmentbolagen SSgA Funds Management, Inc., Vanguard Group Inc. och Blackrock Inc., samtliga med långtgående kopplingar till Finanseliten.

Det återstår att se om Seagens cancermedicin numera kommer innebära samma biverkningar som Pfizers vaccin.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter