Pfizergate: Facebook och Instagram raderar känslig video

Pfizergateaffären fortsätter med censur av en video där en YouTube-chef konfronteras med varför han sett till att censurera bort avslöjandet där Pfizerchefen berättar om att företaget han arbetar på muterar virus.

Det är snart svårt att hänga med i den allt snabbare censurkarusellen – det börjar nästan likna ramsan ”Katten på råttan, råttan på repet”. Men det senaste i Pfizergateaffären är emellertid att Metaägda Facebook och Instagram hjälpsamt nog har censurerat en video åt YouTube, rapporterar Reclaim the Net.

Jordon Trishton Walker. Skärmavbild Twitter @Project_Veritas

Nyhetskanalen Project Veritas spektakulära avslöjande av Pfizerchefen Jordon Trishton Walker blev, icke oväntat, censurerat av YouTube (se länkar nedan till flera artiklar i ämnet). När Project Veritas-journalisten Christian Hartsock konfronterade YouTubes biträdande chef för säkerhet och förtroende Matt Halprin, med frågor om varför de censurerat videon fick han inte något svar.

”Hur mycket betalar Pfizer dig för att täcka upp för dem?”, var en av frågorna som Hartsock inte fick någon som helst respons på.

En stilla fundering på redaktionen är dock om YouTube kanske bör ta sig en funderare på att omformulera Matt Halprins titel ”biträdande chef för säkerhet och förtroende” till något mer verklighetsanpassat.

Strider mot techjättarnas normer

Båda de censurglada plattformarna Facebook och Instagram menar att videon strider mot deras normer, särskilt policyn som förbjuder ”innehåll som kan leda till identitetsstöld eller utsätta någon för risk för fysisk eller ekonomisk skada”

Sannolikt tyckte YouTube då att videon var generande för företaget och därför finns den nu inte att se på de största plattformarna YouTube, Facebook och Instagram. Samarbetet och samkoordineringen företagen emellan verkar dock fungera utmärkt.

Men naturligtvis kan ni se videon här och länkar till tidigare Pfizergaterelaterade nyheter finner du nedan:

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter