PKK-kopplat bankkonto stängs ned av SEB

Det till kurdiska PKK kopplade nätverket Rojavakommittéerna har använt sitt bankkonto för att samla in pengar till PKK:s väpnade gren YPG. Nu meddelas att SEB stänger ned kontot.

Till och från brukar organisationer inom fri media och nationalistiska grupper få sina bankkonton nedstängda eller begränsade, medan vänsterextrema grupperingar inte upplever samma behandling.

Men nu verkar det vara slut på det. Rojavakommittéerna, som låg bakom aktionen med den upphängda Erdoğan-dockan och har starka kopplingar till den svenska våldsvänstern, fick under fredagen sitt bankkonto hos SEB nedstängt, rapporterar Vänsterkollen, som granskar extremvänstern.

Rojavakommitéerna kommenterar nyheten på Twitter att det rör sig om en ”turkisk medie- och mailkampanj” som startats av ”Nazistiska Avmaskerat och högerextrema FriaTider”. Liksom Vänsterkollen har Fria Tider granskat bankkontot och hört av sig till SEB med frågor om finansieringen av grupper som PKK (vilka är terrorstämplade i Turkiet och USA), men har bara fått svaret att banken inte kommenterar enskilda ärenden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter