PM Nilsson avgår efter skandal!

Efter skandalen med att ha tjuvfiskat ål väljer statssekreteraren PM Nilsson att lämna sin post.

Att tjuvfiska ål, innan man tillsätts på posten som statssekreterare är en garant för att media kommer intressera sig för det. Detta är vad som hänt efter att statssekreteraren Peter Magnus Nilsson, även kallad ”PM” Nilsson, avslöjats med att ha tjuvfiskat ål i Blekinge Skärgård 2021 och nyligen dömts för det. Under torsdagskvällen meddelade Nilsson att han avgår, rapporterar Aftonbladet.

Utöver tjuvfisket ska han även ha gjort sig skyldig till artskyddsbrott och ljög för polisen samt havs- och vattenmyndigheten när han blev påkommen.

”Prestigeförlust för Kristersson”

När Nilsson nu väljer att lämna posten som statssekreterare sker det i samförstånd med statsminister Ulf Kristersson. Enligt Mats Knutsson, politisk kommentator på SVT, utgör detta en prestigeförlust för statsministern, eftersom det visar att valet av Nilsson som statssekreterare var en dålig rekrytering.

Hycklande politiker

Så snart domen föll började kraven från de rödgröna att strömma in om att Nilsson skulle avgå. Både Socialdemokraternas Magdalena Andersson och Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar krävde hans avgång, vilket Frihetsnytt kunde rapportera.

Men när Centerpartiets föreslagna partiledarkandidat, Muharrem Demirok, avslöjades med två misshandelsdomar från 1990-talet, blev det visserligen medial uppmärksamhet, men inga krav från de övriga politiker om att tillsättningen skulle vara olämplig.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter