Polis fångades av Dumpen – åtalas

Organisationen Dumpen, som avslöjar personer som försöker få sexuell kontakt med barn, fick en ovanlig fångst. En polis hade haft kontakt med (vad han trodde var) en minderårig och utnyttjade sin tjänst i syfte att kunna genomföra detta.

En anställd på polismyndigheten trodde att han ostört kunde ha sexuella kontakter med barn. Han hade bland sexchattat med en 14-årig pojke, som han senare stämde träff med under våren 2023. Det visade sig snart att en sådan pojke inte fanns.

Fångades i fällan

Istället var det pedofiljägarna på Dumpen som låg bakom användaren som polisen chattade med. Dumpen är en organisation som konfronterar pedofiler och personer som försöker få sexuell kontakt med barn. Dumpen skapar konton, som utger sig för att vara barn, för att på det sättet fånga upp personer som är kapabla att begå såna handlingar mot barn.

Mannnen stämde möte med ”barnet”, men verkar ha varit orolig för att det kunde vara en fälla. Bland annat utnyttjade han sina befogenheter som polis och använt övervakningskameror vid mötesplatsen för att försäkra sig om att det var säkert.

Åtalas

När han sedan dök upp konfronterades och filmades han av en av dumpens medarbetare. Efter avslöjandet har åtal väckts och nu står mannen tilltalad för grovt dataintrång (på grund av att han använt sin tillgång till övervakningskameror) och grovt tjänstefel, rapporterar Expressen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jag fattar inte hur mannen tänker…
    Uthängd –blir avskedad . Hur skall han kunna få något nytt jobb ??
    Varför sökte han inte kontakt med någon som var 18 ….vilken idiot. !!
    Tänk vad folk kan förstöra för sig själva när dom inte tänker med hjärnan …utan..med hm-hm.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter