Polisanmälan mot KD:s Johan Ingerö läggs ner

Tidigare i veckan meddelade Kristdemokraternas partisekreterare att han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Anledningen var att han påstods ha utsatt en partikollega för ett övergrepp på en fest 2014. Polisen meddelar att händelsen är preskriberad och ingen förundersökning inleds.

Johan Ingerö som varit partisekreterare i Kristdemokraterna (KD) sedan i höstas, meddelade i tisdags att han avgår från sitt uppdrag med omedelbar verkan. Anledningen kom fram senare. Det var hans partikollega Sara Skyttedal som gjort en polisanmälan mot Ingerö med anledning av att han i maj 2014 smekt hennes lår när hon låg och sov på en efterfest. Trots att hon tog bort hans hand ska han ha fortsatt, påstod Skyttedal.

Skyttedal gjorde anmälan i början av mars och den rubricerades som sexuellt ofredande. Polisen meddelar att händelsen är preskriberad, skriver Omni. Preskriptionstiden för sexuellt ofredande är fem år och händelsen preskriberades således redan i maj 2019.

Så varför anmäler Skyttedal händelsen nu?

Enligt Riks handlar det om en konflikt mellan de båda kristdemokraterna till följd av konkurrens om positioner vid KD:s provval inför röstningen nästa år till EU-parlamentet. Källor har uppgett till Riks att Skyttedal riskerar att inte få sitta kvar som EU-parlamentariker, vilket skulle innebära ett klart ekonomiskt avbräck för henne.

Ingerö skriver på Facebook att de två sedan i januari har haft en omfattande yrkesrelaterad konflikt, men att relationen innan det varit bra. Skyttedal skriver i sitt Facebookinlägg att hon anmäler för att Johan Ingerö för några veckor sedan på nytt gick över en gräns, men preciserar inte vad detta skulle ha varit.

Ingerö och Skyttedal ska ha haft en konflikt kring en intervju som Skyttedal gjordes för SVT om hennes förespråkande av legalisering av droger samt om hennes egen droganvändning.

Johan Ingerö förnekar övergrepp och kommenterar på Facebook:

”Jag har inte fått se anmälan, men utifrån den lilla information jag fått så vet jag ändå vilket tillfälle som avses. Och att det som påstås inte är sant. Det rör sig om en efterfest med stora mängder sprit som den här personen arrangerade och som jag och flera andra deltog i.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter