Polischef i Göteborg riskerar åtal – tvångskysste manliga underställda för att ”förändra” dem

En polischef i Göteborg, Teodor Smedius, har ofredat manliga underställda sexuellt. Kollegor uppger att detta gjordes för att förnedra dem inför deras arbetskamrater, eftersom de inte stöder hans och polisområdeschefen Erik Nords krav på politisering av polismakten. Nu väntar åtal för den feministiske lokalpolischefen och förhoppningsvis också för Nord, som stöder Smedius i dennes förehavanden.

Det är Samhällsnytt som via källor inom polisen fått veta att Smedius ”bland annat” har hållit i och tvångskysst ett befäl under Göteborgspolisens senaste chefskonferens på spahotellet Vann utanför Lysekil. Syftet med detta var att förnedra den underställde polismannen som tidigare har invänt mot Smedius vänsteraktivism på jobbet. Enligt Smedius själv är det hela ingenting konstigt.
– Vi bedriver ett förändringsarbete som vissa inte är bekväma med och man försöker förstöra det så långt som möjligt, försvarar sig Smedius.

Antisvensk aktivism

Enligt Samnytts poliskälla var Smedius ”skitfull” på den aktuella spakonferensen. Men tidigare uttalanden visar att politiska övertramp från Teodor Smedius inte är någon engångsföreteelse. Inför den våldsamma antivita kravallrörelsen BLM:s demonstration i Göteborg uttalade Smedius att Polismyndigheten ”står på demonstranternas sida”. Med detta menade han att de vithatande afrosvenskarna och deras anhängare skulle få bryta mot lagen – det var snarare polismän som kunde räkna med konsekvenser, om de upprätthöll lagen. Detta framgår av Teodor Smedius löfte till de antivita människorna att polisen skulle ha ett ”tålamod av guld” och varken ”låta sig provoceras” eller använda våld mot dem. I det mångordiga uttalandet nämnde Smedius ”alla människors lika värde” som sitt ledmotiv. De människor vars värde Smedius var oroad för den aktuella dagen torde ha varit de afrosvenska aktivisternas. Men som framgår av Smedius’ tidigare uttalanden kan ickevåld och likhet inför lagen snabbt få motsatta förtecknen. När han 2018, som polischef i Kungälv, fick reda på att NMR (Nordiska Motståndsrörelsen) skulle ställa upp i höstens kommunalval gick han ut i media och förklarade att han ville ”slåss” med deras aktivister. Trots att Smedius är uppenbart olämplig som polis (och överhuvudtaget som statsanställd i ett demokratiskt land) hålls han enligt polisuppgifter till Samnytt bakom ryggen av sin polisområdeschef Erik Nord.

PK-aktivism blir arbetsmiljöproblem

Av informationen till Samnytt ska Smedius tidigare ha utdelat en varning för degradering till den underställde chef som uppges ha utsatts för tvångskyssen. Detta efter att Smedius ska ha känt sig motarbetad av personen.

– Kyssen mot målsägande var i syfte att förnedra. Speciellt i den situationen då målsägande var i en enorm beroendesits inför Smedius. Hade det varit en kvinnlig målsägande så hade Smedius varit rökt på dagen.

– Erik Nord håller tyvärr Smedius bakom ryggen. Ihärdigt.

Poliskällans uppgift verkar bekräftas av Erik Nords uttalande till media.

– Han är fortfarande chef och har mitt förtroende, men sen får ärendet ha sin gång, säger Erik Nord till GT.

Det är uppenbart att seriösa poliser i Göteborg är synnerligen trötta på Tedodor Smedius ”värdegrundsarbete” inom lokalpolisområde Göteborg City. I oktober 2021 uppmärksammade Samnytt att Teodor Smedius använt polisens budget till politiska konsulter. Med hjälp av en konsultbyrå som tidigare berättat att politiskt samarbete med Sveriges tredje största parti, Sverigedemokraterna, är ”en skamfläck i vår historia”, tvingade Smedius kollegerna att lyssna på undervisning ”gällande kultur, jämlikhet, inkludering och bemötande” med mera.

En lång rad vittnesmål från poliser inom Göteborg City indikerar arbetsmiljöproblem. Flera poliser hävdar även att Smedius värdegrundsarbete har högre prioritet än polisarbetet. En polis berättar för Samnytt hur demonstrationer bevakas under Smedius och Nords herravälde: ”Är händelsen på något sätt kopplad till högern eller har ett budskap som är någorlunda politiskt inkorrekt så är det tuffa tag som gäller. Handlar det om vänstern så ska polisen vara så hjälpsamma som möjligt för att framföra budskapet. Det politiska budskapet styr allt. Detta är något som jag aldrig trodde jag skulle få se så här tydligt. Men för varje arbetspass som går, desto mer orolig blir jag för att jag kommer att bli beordrad någonting som går helt emot varför jag blev polis till en början.”

Ändlösa värdegrundsmöten

Ytterligare en polis vittnar om hur arbetsdagar präglas av möten om värdegrund. I stället för att öka närvaron och tryggheten i polisområdet så sitter både befäl och medarbetare fast i möten om hur jävliga vi är, hur hemska alla män är och hur fruktansvärt dåligt klimat det är inom Citypolisen. Och till råga på allt så ska man utbildas i vett och etikett av polishatare, demokratimotståndare, vänsteraktivister och fullständiga manshatare”

”Inget intresse för era läsare”

När Bonniertidnignen GT ringde till Smedius för att höra hans version hänvisade han till Erik Nord.

– Jag tänker inte prata om det här med Göteborgs-Tidningen. Det här är interna angelägenheter på arbetsplatsen som inte har något intresse för era läsare.

När även Samnytt ringde upp Smedius var han mest intresserad av att få reda på vilka ytterligare poliser som avskyr honom. Om detta var för att kunna kyssa dem eller ”slåss” med dem framgick inte.

– Jag har inga kommentarer till det utan det utreds. Om du kan få dina källor att häva personalsekretessen så att jag kan uttala mig om det här så vore det bra. Men så länge det inte sker så kan jag inte uttala mig. Ha det så bra!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter