Polisen: nya gäng identifierade

Det är inte bara våldet från de kriminella gängen som har ökat den senaste tiden. Även antalet gäng i Sverige har ökat, meddelar polisen.

Problemet med gängkriminaliteten i Sverige, inte minst i Stockholm, har fått förnyad uppmärksamhet efter det kallblodiga mordet på 39-årige Mikael Janicki i Skärholmen. Det godtyckliga våldet som drabbar allmänheten väcker ilska och hårdare krav på politikerna och polisen att faktiskt åtgärda problemet.

Nya grupperingar

Trots alla utlovade åtgärder och krafttag fortsätter gängen att härja. Nu meddelar polisen att 16 nya kriminella nätverk i Stockholm har upptäckts av polisen det senaste året, rapporterar Aftonbladet.

Exempel på gäng är Bentos, som har en respektabel fasad (av mäklare och ekonomer) men sysslar med en omfattande droghandel, samt Pusjkin, som utgörs av 60- och 70-åringar från forna Sovjetunionen.

Därför uppstår de

Att antalet gäng ökar handlar dock framförallt inte om att samhället skulle vara gynnsamt för dem. Det är framförallt på grund av de interna splittringar som uppstått i och med gängkriget som kretsat kring Foxtrot-nätverket.

– De här miljöerna är aldrig beständiga. Förr eller senare händer något som gör att en splittring sker och så ser vi nya grupperingar som krigar med varandra, säger kriminalkommissarie Gunnar Appelgren till Aftonbladet.

Fler poliser motverkar inte kriminaliteten – är detta lösningen?

I mitten av mars kunde Frihetsnytt uppmärksamma att de ökade resurserna till polisen inte hade haft resultat i kampen mot gängkriminaliteten.

Den lösning som har presenterats av flera politiker som Frihetsnytt intervjuat, däribland den tidigare sverigedemokratiske riksdagsledamoten Roger Richthoff, är att massutvisa de utlänningar som begår grova brott. Detta då de kriminella nätverken i hög grad domineras av invandrare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Just det . Hemresa för obehagliga och kriminella figurer är ett absolut måste.

  Jag har många goda ideer hur det skall kunna ske på ett lugnt och accepterat sätt.

  Det enda lilla problemet är att våra kompetenta och kunniga experter som finns på detta forum

  ännu inte nått fram till dom stora väljargrupperna.

  Men jag håller tummarna..💪🙏 —en vändning kan komma snabbt .

  En vändning kommer nog från ett helt oväntat håll också. 🤔

 2. Identifiera gäng är ju inte särskilt svårt……..jag ser direkt vad det är för typer …lömsk uppsyn , tom blick , stöddigt uppträdande , skrikiga , käftar , hotar ….

  Egentligen skulle dom smaka hett bly direkt…men det är tyvärr olagligt …men några el-chocker kan göra susen….ge dom tills dom skriker av skräck…
  Sedan direkt till hemlandet –innan dom ens tänker tanken på att hämnas.

  Visst skojar jag lite —men med dom aktuella grupperna måste man visa vem som bestämmer–dom måste TVINGAS till total underkastelse……..precis som i deras hemländer.

  Vi beskedliga svenskar är som små oskyldiga lamm där regimen släppt lös hyenor och andra rovdjur bland lammen.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter