Polisen tyst om mystisk motdemonstration i Nyköping

En stor polisinsats har satts in vid en fest i Nyköping, som lockat en motdemonstration. Varken media eller polisen vill gå ut med vad det rör sig om, men det finns ledtrådar som kan peka ut vad det rör sig om.

Under söndagen kallades polis till en fest i Nyköping, efter att en grupp motdemonstranter samlats. Flera medier beskriver det som ”stökigt” och ”oroligt”, men varken media eller polis har gått ut med vad det handlar om. När Frihetsnytt kontaktar presstjänsten för polisregion Öst (som ansvarar för insatsen) ges bara svaret att de inte ”går ut med tillhörighet”.

Ingen information finns om vad det handlar om eller vilka grupper det rör sig om. I en bild som publicerats av Södermanlands Nyheter ser det ut vara en grupp afrikaner.

Bråk ledde till prat om återvandring

Händelsen liknar flera andra som ägt rum den senaste tiden, där eritreaner som är kritiska till regimen i hemlandet har hamnat i bråk med regimtrogna eritreaner. Flera sådana bråk har inträffat i både Sverige och andra länder i Europa.

När en regimtrogen fest i Järva attackerades av regimkritiker sommaren 2023 ledde det till våldsamheter och ett omfattande kaos. Detta fick till och med etablerade politiker och opinionsbildare att tala om problemen med mångkulturen, däribland Statsminister Ulf Kristersson.

Det har varit en etablerad strategi inom etablissemanget under lång tid att inte uppmärksamma problem med invandring och mångkultur. Om den kompakta tystnaden rörande händelsen i Nyköping är ett sätt att undvika en debatt om återvandring, återstår att se.

Frihetsnytt kommer att följa händelsen och uppdaterar när det blivit känt vilka grupper det rör sig om-

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Jepp …jag råkade få se några rader om detta på nätet …jag googlade vidare eftersom jag är f.d. Nyköpingsbo ,– men alla är väldigt ”förtegna ” som det heter.
  Men eftersom polis och MSM är så tystlåtna förstod jag att det inte handlar om nationella /vänsterklägg .

  Nyköping har ett bostadsområde som heter Brandkärr byggt i slutet av 60-tal-början av 1970 tal. 5 våningars betong format som en orm…..samma design finns på många orter.

  Inte ens när det var nytt ville dom infödda flytta dit…Brandkärr ligger ett par km från själva staden.
  Men på mitten av 1970 talet hade Sverige och Finland träffat överenskommelse om gemensam arbetsmarknad och rätt till bosättning —och vips kom det flera familjer med finska Z . och anmälde sig på socialbyrån….som ordnade lgh i Brandkärr……-hyra, uppehälle och annat fick skattebetalarna i Nyköping stå för. Jag kan slå vad om att ingen av deras ättlingar nu efter snart 50 år har ngt jobb.
  Däremot minns jag att karlarna alltid hade blåa kostymer i ngt glansigt tyg och blå Mercedes…..Kvinnornas glitterblusar och svarta sammetskjolar måste ju sys för hand….inte billigt !!!

  Och i Södermanlands Nyheter började det dyka upp artiklar om stölder från pälsaffärer…minkpälsar försvann medan expediten uppehölls…–men SN nämnde inte etnicitet…men det kunde stå avslutningsvis att någon var gripen ,men att förhör hölls med tolk till finska…. Jo-jo–invandring har berikat ända sedan 1975 ? …😮 jag skulle inte tro det va ??🙄

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter