Politiker vill förbjuda vita att kritisera icke-vita i USA

En identitetspolitisk demokrat i den amerikanska kongressen vill få igenom ett lagförslag som gör att all form av kritik som en vit person riktar mot en icke-vit, är att jämställas med vit makt och ska anses utgöra en grund för terrorhandlingar.

Uttalanden och inlägg som på något sätt kan anses ha inspirerat så kallade vit-maktanhängare att begå brott mot icke-vita, ska klassas som ett federalt brott.

Det är i alla fall vad den demokratiska kongressledamoten Sheila Jackson Lee vill få igenom med det lagförslag som hon nyligen presenterade i kongressen. Lagförslaget, som ska bekämpa så kallad vit överhöghet och brott som kan ha sin grund i en sådan övertygelse, kan innebära att all kritik som en vit riktar mot en icke-vit är att ses som ett allvarligt brott.

Det handlar inte enbart om att ha gett uttryck för uttalat rasistiska åsikter. Lyfter man problemet med massinvandring till vita länder (folkutbytet), ger uttryck för vit stolthet, eller på något sätt ger uttryck för antagonism mot en icke-vit person eller grupp, har man gjort sig skyldig till ett grovt brott.

Men att även publicera inläggg som på något sätt kan inspirera en (vit) person att begå ett hatbrott, ska bli olagligt.

Godtycklig definition som tystar kritik

Ett av de största problemen som finns med lagförslaget är inte enbart dess öppet rasistiska ton mot vita, utan även att begreppet vit överhöghet inte definieras, vilket bland annat Tucker Carlson påtalar i sitt program Tucker Carlson Tonight på Fox News. Ingenstans står vad som menas med begreppet och inte heller vad som innebär att ge uttryck för konspirationsteorin (enligt Jackson Lee) om folkutbytet.

Cadance Owens
Cadance Owens. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore

Enligt den afro-amerikanska konservativa opinionsbildaren Candace Owens, som intervjuas av Carlson, är detta ett av flera sätt som Demokraterna använder för att ta kontrollen över vad som kommer till uttryck i offentligheten. Frihetsnytt har tidigare skrivit om att Owens bar en White Lives Matter-tröja tillsammans med Kanye ”Ye” West under modeveckan i Paris i höstas.

Det öppnar för en extrem godtycklighet i vad som räknas som en brottslig handling och tjänar snarare till att tysta kritiker mot politiska företeelser som massinvandring och rasidentitära grupper som Black Lives Matter, enligt Red State.

Van att kasta rasistanklagelser runt sig

Jackson Lee har en historik av att skapa uppmärksamhet. Enligt Carlson på ska hon ha skrikit ”Vet du inte vem jag är?” under en flygresa och gjort det väldigt klart för flygvärdinnan att hon minsann satt i kongressen.

På 1990-talet besökte hon Nasa och ville se flaggan som astronauterna placerat på Mars och fick ett enormt raseriutbrott när hon informerades att ingen människa hade varit på Mars. Nasa fick även en omgång rasistanklagelser kastat mot sig, tillsammans med påpekandet att hon minsann ingick i en ”vetenskapskommitté” i kongressen.

Enligt en sammanställning som Carlson presenterar av hennes många uttalanden, handlar allting om hur rasistiskt det amerikanska samhället är.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter