Politiskt korrekt superhjältefilm så dålig att den aldrig får visas

Den nya Batgirl-film som skulle släppas av HBO Max har kostat ungefär en miljard kronor och är så gott som klar. Men efter att en provversion av filmen visats för publik bestämde sig HBO för att lägga filmen på hyllan och varken visa den på bio eller sända den.

Produktionen av ”Batgirl” har enligt olika uppgifter kostat mellan 70 och ”över 100” miljoner dollar att spela in, uppger New York Post och AP. Nu läggs filmen på hyllan – eller snarare begravs i ett valv därför att det vore alltför pinsamt att släppa den.

Filmen kommer alltså varken att visas på biografer eller sändas på streamingtjänsten HBO Max, och omkring en miljard kronor går alltså rakt ner i rännstenen.

”Holy millions down the drain, Batman!” sammanfattar New York Post i en humoristisk anspelning på den kände superhjältens sidekick Robins återkommande replik i den gamla tv-serien från 1960-talet.

Provvisningen var helt enkelt en sådan katastrof att studion bestämde sig för att ”acceptera förlusten och springa” hellre än att förstöra sitt rykte genom att visa den för betalande publik.

Filmindustrin började höja på ögonbrynen i juli när ”Batgirl”, regisserad av de belgiskfödda marockanerna Adil El Arbi och Bilall Fallah inte omnämndes en enda gång vid DC Comics konvent i San Diego, en tillställning som till stor del är skapad just för att lyfta fram filmsatsningar av det här slaget. Ögonbrynen höjdes ytterligare när nu filmen alltså slopas helt, något som kan vara första gången det sker för en så dyr produktion som varit så gott som färdig.

Huvudkaraktären Batgirl spelas i den begravda filmen av den dominikanskfödda skådespelerskan Leslie Grace, och hennes sidekick spelas av den filippinska transan Ivory Aquino.

Att låta superhjältar som tidigare framställts som vita i serietidningar byta ras till icke-vita är något av en trend i Hollywood. Det har många gånger gjort fansen upprörda och lett till minskade intäkter, skriver bland andra Comic Book Resources, men trots detta fortsätter det.

Politiskt korrekta debattörer på Twitter som sett fram emot filmen just därför att den har en ”afro-latinsk” huvudrollsinnehavare har uttryckt sorg över att filmen aldrig kommer att visas.

”Get woke, go broke” sammanfattar Newsbusters.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter