Politiskt korrekta drönare diskuterades hos Joe Rogan

Komikerna Matt McCusker och Shane Gillis deltog i helgen i Joe Rogans show ”The Joe Rogan Experience”, där de bland annat diskuterade hur etablissemanget manipulerar folk att tycka det är coolt att lyda regeringen och storföretag.

Poddaren Joe Rogan har vid flera tillfällen retat upp etablissemanget för sina politiskt inkorrekta uttalanden, vilket orsakat försök att få honom avstängd från sin viktigaste plattform, Spoitfy.

Han driver podden ”The Joe Rogan Experience”, där han diskuterar dagsaktuella frågor med sina gäster. I det senaste avsnittet berör han det så kallade ”liberala robot-fenomenet” med komikerna Matt McCusker och Shane Gillis. Gillis är känd för att ha blivit avstängd från programmet Saturday Night Live efter att flera år gamla skämt pekats ut som rasistiska och homofobiska, vilket Fox News rapporterade om.

I det aktuella programmet diskuterades fenomenet med personer som kontinuerligt återupprepar saker som de får höra av media, men aldrig reflekterar kring dessa åsikter.

Drönarmentalitet på jobbet

Många människor kan inte tänka själva, menar Rogan, vilket kommer från en drönarmentalitet som formas på jobbet, där man behöver följa alla regler, göra som man blir tillsagd, och verkligen se till att passa in i gruppen. Då formas denna mentalitet som gör det lättare att underkasta sig gruppen och inte riskera uteslutning.

När de sedan deltar i politiska demonstrationer utanför arbetet handlar det om att signalera att man tycker det som gruppen förväntas tycka, vilket förväntas ge sociala poäng på arbetsplatsen.

Om de blir konfronterade över sina ståndpunkter kommer de endast att rabbla upp sådant som de fått inpräntat av media.

”Coolt” att stödja etablissemanget

De diskuterade även hur det politiskt korrekta etablissemanget kapat vad det innebär att vara ”cool”. Man ska stödja regeringen och storföretagen, fästa all sin tilltro till myndigheter och läkemedelsföretag, samt haka på allt som rör pandemier och klimatkriser. Att vara en häftig rebell är att göra som man blir tillsagd.

Alla dessa aktörer som styr narrativet i det offentliga rummet är endast ute efter att tjäna pengar på de som köper de färdigtänkta åsikterna. Det enda som drönarna uppnår är att möjliggöra för dessa aktörer att fortsätta stjäla pengar, om och om igen, menar Rogan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter