Power Big Meet: Här hittar du bildreportagen

Förra helgen gick Sveriges största veteranbilsträff av stapeln i Lidköping. En tillställning utan etnisk mångfald men desto större mångfald av bilar.

Raggar- och veteranbilskulturen har varit stor i Sverige under lång tid och har på sistone även blivit en tillflykt för mångkulturtrötta svenskar. Förra helgen hölls Power Big Meet, Sveriges största veteranbilsträff, på Hovbyfältet i Lidköping.

”Det kom över 8.000 bilar till Power Big Meet 2022 på Hovbyfältet i Lidköping! Lördagen var helt galen med 2 kilometer med bilar i 6 led!” rapporterar bigmeet.com.

Mängder av utlänningar besöker också Power Meet, det är bara det att de i stort sett uteslutande är tillfälliga besökare från andra europeiska länder – samt givetvis USA, varifrån själva bilarna också kommer ursprungligen. ”Gäster från Tyskland och Holland är de största köparna. Men vi hade besökare från Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Polen, Lettland, Estland, Litauen, Spanien och många andra länder”, rapporterar sajten vidare.

Däremot tycks det råda en påtaglig brist på så kallad mångfald. Till och med Tobias Malvå på Nordfront säger sig ha lärt sig uppskatta bilträffar av bland annat den orsaken. Träffen har hållits sedan 1978, då med 80 bilar och 400 besökare. Nu är det alltså hundra gånger fler bilar och hur många tusen besökare verkar ingen orka räkna längre.

Den som vill läsa om vinnarna i de olika utställningsklasserna kan göra det på bigmeet.com och den som vill se ett tusental fantastiska bilder hittar dem på Oddenpix sida på Facebook.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter