Premiärministerkandidat i Kanada: Ingen WEF:are in min regering!

Vid ett valmöte med den framgångsrike kanadensiske politikern Pierre Poilievre avlades ett ovanligt vallöfte: Jag kommer att förbjuda alla mina ministrar att ha någonting att göra med World Economic Forum! Väljarnas jubel ville aldrig ta slut.

En film från ett valmöte med den Pierre Poilievre, sannolik efterträdare till Kanadas globalistiske premiärminister Pierre Trudeau, visade Poilievre’s inställning till World Economic Forum. Och framförallt hans väljares inställning. Att döma av det jubel som utbröt då Poilievre tog ställning mot WEF är kanadensarna mycket välinformerade om denna problematiska gruppering. WEF och dess ungdomsförbund YGL (Young Global Leaders) har haft stor framgång med att infiltrera den kanandensiska politiken.

Konservativ frihetsman

Pierre Poilievre har varit minister i flera regeringar. Han är en ung konservativ politiker med en tämligen konventionell karriär bakom sig. Men enligt sin Wikipedia-artikel har han alltid ställt sig på rätt sida i frihetsfrågor. Poilievre har motsatt sig mångkulti-kvotering i TV-rutan och krävt att universitet som erhåller statsstöd ska upprätthålla studenternas yttrandefrihet. Han har både stöttat och deltagit i lastbilsprotesterna mot coronarestriktioner.

En kontrovers som har förföljt Poilievre, (som vår bedömning är att man kan bortse ifrån), är att WEF på eget bevåg återpublicerade en artikel som Poilievre skrivit. Därefter lade WEF upp hans namn och porträtt på sin hemsida. När Poilivevre fick bud om det fräcka tilltaget såg han till att WEF avlägsnade referenserna till honom. Han bekräftade även att han inte stöder någon del av WEF:s politik.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter