Premiärministern som höll ut i sex veckor

Liz Truss avgår

Efter endast sex veckor på posten, kantat av en katastrofal hantering av ekonomin, väljer nu Liz Truss att avgå som Storbritanniens premiärminister.

Under torsdagen gick Liz Truss ut med att hon avgår som Storbritanniens premiärminister. Hon lämnar formellt sin post nästa vecka och det konservativa partiet Tories, kommer att välja en ny ledare den 28 oktober, då deras majoritet i parlamentet inte kräver ett nationellt omval, rapporterar Reuters.

Sannolikt kommer kampen att stå mellan den före detta finansministern Rishi Sunak, som tidigare tävlade med Truss om posten, och Penny Mordaunt. Det är heller ingen omöjlighet att Boris Johnson försöker sig på en återkomst som premiärminister.

Truss blev den fjärde premiärministern på posten under bara sex år och hon kammar hem rekordet för ”Kortast tid på posten” – en titel som försvarades av George Cannings 119 dagar då han avled 1827.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter