Presidenten: ”fred” har blivit ett förbjudet ord

Fred är ett kontroversiellt ämne, åtminstone om man ska tro Serbiens president Aleksandar Vučić. Presidenten säger att västledarna bara pratar om krig, men att ingen vill prata om fred, och avslöjar vad han tror kommer hända framöver.

Det ser inte ut att bli ett slut på kriget i Ukraina inom en snar framtid. Nu säger Serbiens president Aleksandar Vučić att fred har kommit att bli ett ”förbjudet” ord bland de västerländska världsledarna.

– Alla pratar bara om krig. Ingen vill nå fred, ingen pratar om fred. Fred är nästan ett förbjudet ord. Snälla, se detta. De säger att vi måste vinna för att säkra en framtida fred men ingen pratar om fred, säger presidenten enligt tidningen Die Weltwoche.

Ukrainska huvudstaden Kiev. Foto: Wikipedia/dsns.gov.ua

Presidenten är även kritisk till att Ryssland utestängs från potentiella fredsförhandlingar:

– Okej, sedan en fredsförhandling. Men du måste ha den andra sidan vid förhandlingsbordet också. Det är väldigt underligt för mig att ingen faktiskt ens försöker stoppa kriget.

Enligt Vučić leker dagens europeiska ledare ”stora hjältar”, men de berättar inte för sina folk att de kommer få betala ett ”väldigt högt pris”.

Västledarnas mål är att trötta ut Putin genom att låta kriget hålla igång, tror presidenten. Sedan är han övertygad om att även Nato-trupper kommer sättas in mot Ryssland.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter