Presidentkandidat dumpar Demokraterna – tyngsta förlusten någonsin?

Den före detta presidentkandidaten Tulsi Gabbard, har nu fått nog och dumpar USA:s Demokratiska parti: ”Partiet domineras av en elitistisk kabal vars agenda präglas av krigshets, antivit rasism och feg politisk korrekthet”.

Tulsi Gabbard, kongressledamot för Demokraterna, har i ett uppmärksammat Twitter-inlägg meddelat att hon lämnar partiet. Beslutet skakar nu Demokratiska partiet i grundvalarna och kan avgöra det otroligt viktiga mellanårsvalet som äger rum om mindre än en månad. 

Enligt Gabbard så kontrolleras Demokraterna fullständigt av en liten elitistisk grupp krigshetsande antivita rasister.

”Jag kan inte längre vara kvar i dagens Demokratiska parti som nu helt kontrolleras av en elitistisk kabal av krigshetsare drivna av feg politisk korrekthet”

Presidentkandidatens uppmaning: LÄMNA PARTIET!

Gabbard är en högt uppsatt person i Demokraterna. Nu uppmanar hon alla andra i partiet med förnuft att lämna. 

”Jag ber mina med-demokrater som har sunt förnuft och kan tänka själva att göra som jag och lämna Demokratiska partiet. Om du inte längre står ut med den riktning som så kallade woke-ideologer inom Demokratiska partiet driver vårt land mot, ber jag er att följa mig.”

Läs hela citatet längst ner i artikeln. 

Experter: Kan leda till revolution?

Politiska experter menar att ett sådant tungt avhopp kommer skada Demokraterna under lång tid framöver, då Gabbard var en mycket inflytelserik person för svarta och latinamerikanska röstare. En massflykt av supportar inom och utanför partiet kan inte uteslutas. 

Tulsi Gabbard är en i raden av många stora amerikanska profiler som nu börjar slå sig loss från woke-kulturen som extremvänstern etablerat bland annat genom sina aktivistisk mediekanaler. Kanye West är en annan sådan profil, som fått utstå censur på grund av sin anti-rasistiska ställning att vita liv också har ett värde. 

Är detta början på slutet för Demokraterna? 

Demokraterna har under en längre tid skakats av skandaler, varav många kommer från USA:s president Joe Biden. Nyligen avslöjades även en högt uppsatt demokrat vara för abort ända till födseln vilket upprörde miljontals amerikaner. 

Att den tidigare presidentkandidaten nu lämnar och riktar sån skarp kritik är enligt många bedömare början på slutet för partiet. Demokraterna har under lång tid begränsat yttrandefriheten och förespråkat våld mot meningsmotståndare och skulle partiet gå under så kanske det är räddningen för demokratin och friheten 

Media har även tidigare rapporterat om Demokraternas starka band till den finansiella eliten, då partiet under flera val fått stora donationer på över hundra miljoner dollar från en av finanselitens kändaste namn George Soros.

Jag kan inte längre vara kvar i dagens Demokratiska parti som nu helt kontrolleras av en elitistisk kabal av krigshetsare drivna av feg politisk korrekthet, som splittrar oss genom att göra alla frågor till rasfrågor och eldar på antivit rasism, aktivt arbetar för att undergräva våra gudagivna friheter, är fientliga till människor som har tro och andlighet, demoniserar polisen & skyddar brottslingar på laglydiga amerikaners bekostnad, tror på öppna gränser, använder den nationella säkerhetsapparaten för att förfölja politiska motståndare, och framförallt, driver oss allt närmare kärnvapenkrig.

Jag tror på ett styre som är av, genom och för folket. Det gör olyckligtvis inte dagens Demokratiska parti. Istället står det för ett styre av, genom och för den mäktiga eliten. Jag ber mina med-demokrater som har sunt förnuft och kan tänka själva att göra som jag och lämna Demokratiska partiet. Om du inte längre står ut med den riktning som så kallade woke-ideologer inom Demokratiska partiet driver vårt land mot, ber jag er att följa mig.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter