Pressmeddelande: Partiet MoD polisanmäler moderattopp

Pressmeddelande. Detta är ett pressmeddelande och det är avsändaren som står för innehållet, inte Frihetsnytt.
Partiet MoDs partiledare Andreas Sidkvist polisanmäler före detta moderate gruppledaren Lars Lindberg för grovt förtal då han kallat Sidkvist för en ”foliehatt” som ”ska bannlysas från all offentlig verksamhet”. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Den tidigare PR-konsulten Andreas Sidkvist var en av hjärnorna bakom kampanjen ”Kavla ner – en mänsklig rättighet” något om Aftonbladet avslöjade tillsammans med Expo i två artiklar; ”Svenska vaccinmotståndare kraftsamlar inför en fjärde våg”, den 31 juli 2021 och ”Hyllad PR-konsult eldar på svenska vaccinmotståndet den 1 augusti 2021. 

Lars Lindblad, tungviktare inom pr och tidigare moderat gruppledare, uppmanade på sin Facebooksida Andreas Sidkvists kunder att bryta samarbetet på grund av Sidkvists engagemang för rätten att kavla ner istället för att kavla upp för covidvaccinen.

Lars Lindblads inlägg på sin Facebooksida den 1 augusti 2021 som fortfarande ligger kvar 2 juni 2024.

Skärmavbild: Facebook
Skärmavbild: Facebook

Lindblad tackar Aftonbladet för artikeln om Sidkvist och Kavla ner och listar i sitt inlägg vilka uppdragsgivare Sidkvist har som han nu anser att Sidkvist ska bannlysas ifrån.

”Det är inget annat än en praktskandal att en kommunikationskonsultföretagare som arbetar åt flera offentliga myndigheter, däribland Stockholms läns landsting, samtidigt är hjärnan bakom kampanjen ”kavla ner” (jämför kavla upp)- vars syfte är att desinformera allmänheten och sprida falsk information så att folk inte ska vaccinera sig, vilket riskerar tusentals liv…

Denna foliehatt- som fö också påstått att det är amerikanska myndigheter som ligger bakom 9/11- borde omedelbart bannlysas från all offentlig verksamhet för hans samhällsfarliga arbete. Tack Aftonbladet för ett bra knäck.

Följande offentliga verksamheter anger Andreas Sidkvist på sin hemsida att han jobbar för:

Stockholms läns landsting, Linköpings universitet, SVT, Familjebostäder, Botkyrkabyggen, samt följande kommuner; Stockholm, Nacka, Lund, Värmdö, Orust, Södertälje, Uddevalla och Botkyrka.”

Lars Lindblads bannlysning och uppmaning att Sidkvists kunder skulle avbryta samarbetet lyftes efter bara två dagar upp och blev en rubrik och en ny artikel i Aftonbladet, ”Tunga reaktioner mot pr-konsulten: ”Bannlys denna foliehatt omedelbart” den 3 augusti 2021.

Lars Lindblad berättar samma dag om artikeln genom ett inlägg på sin Facebooksida. 

Skärmavbild: Facebook
Skärmavbild: Facebook

En intressant detalj i det hela är att PR-byrån Kekst CNC där Lars Lindblad var managing director på i Bryssel också hade AstraZeneca och Pfizer som kunder. Alltså två av de största covidvaccintillverkarna. 

Kort efter Lars Lindblads bannlysning och Aftonbladets artikel förlorar Sidkvists företag Kadunk HB sina största kunder, däribland norska statens resebolag Vy och Tyska Turistbyrån, och hans dåvarande kompanjon uppmanar Sidkvist att lämna bolaget och tar sedermera självsvåldigt över 3/4 delar av företagets tillgångar utan en överenskommelse med Sidkvist. 

Andreas Sidkvist anmäler Aftonbladets artiklar till Medieombudsmannen med Aftonbladet klandras inte. 

Drygt ett år efter Lars Lindblads bannlysning och Aftonbladets drev ringer Andreas Sidkvist upp Lars för att höra hur han tänker om att Sidkvist då har förlorat alla sina inkomster och sitt företag. Lindblad påstår då att han inte minns Sidkvist, sitt eget inlägg eller den intervjun han gjorde i Aftonbladet. Till slut blir Lindblad helt stum. Sidkvist gör då ett inlägg på sin Facebooksida om saken. 

Skärmavbild: Facebook
Skärmavbild: Facebook

Nu har det snart gått tre år sedan Lars Lindblad kallade Sidkvist för en foliehatt som borde bannlysas för att han startade kampanjen ”Kavla ner – En mänsklig rättighet”. Sedan dess har alltfler anmälningar om allvarliga biverkningar av covidvaccinen strömmat in. Bara i Sverige har över 13 000 allvarliga biverkningar anmälts till Läkemedelsverket varav 436 avser dödsfall.  Endast 1-10 procent av alla biverkningar beräknas anmälas. 

Hjärtmuskelinflammation hos unga har erkänts som en av många allvarliga biverkningar tillsammans med blodproppar och neurologiska sjukdomar. Modernas vaccin stoppades för alla under 30 år redan i oktober 2021 och Astra Zenecas covidvaccin har dragits tillbaka helt över hela världen rapporterades om i maj i år. Många önskar nu att de hellre hade kavlat ner än att ta en spruta för laget. 

Så här säger Sidkvist om att han nu anmäler Lars Lindblad för grovt förtal:

– Jag har tänkt en längre tid att jag ska anmäla Lars Lindblad för hans kränkande uttalande och offentliga bannlysning som ledde till att jag förlorade mitt företag och de kunder vi hade. Nu känner jag att tiden är mogen och att det finns förutsättningar för en rättvis rättegång. Att försöka tysta meningsmotståndare genom att använda grovt förtal på det sättet som Lars Lindblad har gjort är ett hot mot yttrandefriheten. Extra anmärkningsvärt är det att PR-byrån Kekst CNC som Lars Lindblad jobbar för även anlitas av AstraZeneca och Pfizer.

En av Lars Lindblads kollegor på Kekst CNC angav att han jobbade bland annat för Pfizer och Astra Zeneca. Skärmdump från 10 augusti 2021:

Skärmdump
Skärmdump

Så här säger brottsbalken om brottet ärekränkning där grovt förtal ingår:

5 kap. Om ärekränkning

1 §   Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.

2 §Om brott som avses i 1 § är grovt döms för grovt förtal till böter eller fängelse i högst två år. Vid bedömningen av om brottet är grovt ska det särskilt beaktas om gärningen med hänsyn till uppgiftens innehåll eller sättet för eller omfattningen av spridningen eller annars var ägnad att medföra allvarlig skada.
Lag (2017:1136).

3 §   Den som, i annat fall än som avses i 1 eller 2 §, riktar beskyllning, nedsättande uttalande eller förödmjukande beteende mot någon annan döms, om gärningen är ägnad att kränka den andres självkänsla eller värdighet, för förolämpning till böter. Om brottet är grovt, döms till böter eller fängelse i högst sex månader.Lag (2018:1745).

/Partiet MoD

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter