Pride-bråket: Vänsterpartiet bojkottar arrangemanget

Nyligen hölls den årliga Prideparaden i Helsingborg – men Vänsterpartiet valde till mångas förvåning att bojkotta arrangemanget. Anledningen är att paraden sponsras av McDonalds som uppmärksammats för att ha donerat mat till israeliska soldater.

Nu kritiseras Prideparaden från ett något otippat håll då Vänsterpartiet valde att bojkotta arrangemanget i skånska Helsingborg. Anledningen är att Prideparaden sponsras av McDonalds, som år 2023 uppmärksammades då kedjorna gav gratis mat till israeliska soldater. Efter att McDonalds agerande fick internationell uppmärksamhet valde McDonalds att köpa tillbaka över 225 av franchiserestaurangerna i Israel – men det är inte nog, enligt Vänsterpartiet.

Ingrid Mattiasson Saarinen, en av partiets politiker, skriver enligt hbt-tidningen QX följande om bojkotten:

”Vänsterpartiet Helsingborg valde att inte gå med i årets Prideparad. Det var inget lätt beslut. Hbtqia-rörelsen är viktig att stötta och vi vet att mycket återstår tills dess Helsingborg blir en stad för alla. Men efter det att vi sett att en av sponsorerna var McDonalds kunde vi bara inte ställa upp”.

Om vänsterrörelsen väljer att bojkotta Pride kan arrangemanget komma att få betydligt färre deltagare. Vänsterpartiet har på sin Facebook-sida gått ut med att de hellre stöder ungdomsförbundets ”initiativ till andra aktiviteter”, och skriver även att McDonalds stöttar Israel ”mitt under pågående folkmord”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

 1. McDonalds bör bojkottas från alla vinklar, ett
  globalistiskt projekt som förutom skräpmat
  tjänar den globala framryckningen av krig
  och övrigt elände. Pride är en annan bisak
  för de mycket fåfänga och tjänar elitens
  undertryckande syften. D v s alla destruktiva
  påhittade eller verkliga syften, som i längden
  dödar.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter