Prideparad tar ställning i Ukrainakriget

En av huvudarrangörerna bakom prideparaden i Irlands huvudstad Dublin har beslutat att lägga till Ukrainas färger till HBTQ-rörelsens regnbågsflagga

Organisationen ”Dublin LGBTQ+ Pride”, en av huvudarrangörerna av den årliga prideparaden i Irlands huvudstad, bestämmer utformningen av den flagga som används vid paraderna. Organisationens kampfana har inte sin egen nations färger, grön-vit-orange. Däremot har man nu beslutat att de ukrainska färgerna ska finnas på flaggan. Resultatet innebär att Ukrainas färger till stor del dominerar flaggan som i övriga delar har färger som representerar olika sexualidentiteter.

Fact-checkers ljög

En artikel publicerad av Snopes hånade dem som hävdat att Ukrainas färger hade lagts till i regnbågsflaggan och påstod att detta var lögn och ”fake news”. Men att Dublin Gay Pride-organisationen antog den nya designen är en sann nyhet.

En budgetfråga?

Irland som nation är åtminstone officiellt neutralt när det kommer till militära konflikter som inte berör landet. Trots detta har irländska politiker och tjänstemän varit angelägna om att ”stötta Ukraina”. Myndigheterna i Dublin har till exempel låtit hänga upp ukrainska flaggor från en mängd lyktstolpar i huvudstaden. Att detta militärstrategiska ställningstagande nu utvidgats till rörelsen för sexuella avvikare bedöms höra samman med finansieringen. Att döma av hemsidan finansieras bokstavsorganisationen av globalistiska storföretag och politiskt tilldelade skattepengar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter