måndag, 28 november

Prisras på bostäder i juni

Bostadspriserna sjunker i hela Sverige

Prissänkningar av bostadsrätter och villor sjönk rejält under juni månad. I Sverige gick priserna ner med 4% och i Stockholm fick man som mest en sänkning där de dyraste lägenheterna föll med 5%, det visar siffor från Valueguard. 

I Sverige sjönk bostadsrättpriserna med 3,9% och villapriserna 3,8%. I Stockholm sjönk bostadsrättspriserna med 4,5 procent medan villapriserna minskade 4,6 procent. I Göteborg föll priserna på dyra lägenheter med 1% och i Malmö 0,4%. 

Fredrik Kullman vd för Bjurfors säger att köparna sitter i förarsätet, utbudet ökar snabbt och han tror prissänkningarna kommer att pågå in på nästa år. Arbetslösheten, räntorna och hur mycket hushållens kostnader stiger kommer att bli avgörande. 

Christina Henriksson, regionchef för Bjurfors i Stockholm säger “Det är tydligt att Stockholms bostadsmarknad är inne i en negativ trend. Köparna har blivit mycket mer försiktiga då man väntar sig att priserna ska fortsätta sjunka medan många säljare fortfarande tror att de kan få ungefär lika mycket som för ett par månader sedan. Obalansen leder till färre affärer trots ett rekordhögt utbud, och att det som säljs sker till lägre slutpriser än vad som skulle behövas för att försvara de höga prisnivåerna” 

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

Gävlebocken på plats

Historiskt stor strejk i Storbritannien

En hockeylegend har lämnat oss