Privat drift säkrar Lycksele BB

Lycksele kommer att få behålla sitt BB, sedan det beslutats att det ska drivas i privat regi. Det kommer säkerställa att vård finns tillgängligt lokalt, så snart en upphandling blivit klar.

Det nedläggningshotade Lycksele BB i Lappland kommer att bli kvar. På grund av personalbrist har det varit stängt sedan den 19 december, men nu håller kommunen på med en upphandling, som innebär att det ska övergå i privat regi, rapporterar SVT.

Vem som tar över är inte färdigt, då regionen precis fått igenom beslutet om upphandling. Sannolikt kommer det att kosta runt 50-80 miljoner kronor, enligt Anna-Lena Danielsson, socialdemokratisk ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Hur länge det kommer dröja innan Lycksele BB är igång igen är osäkert, men det kan dröja till sommaren.

Men det kommer i alla fall att finnas kvar, som det ser ut nu. För tillfället måste födande kvinnor bege sig till Umeå eller Skellefteå, vilket tar ungefär två timmars extra restid.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter