Producenter bakom PK-produktion ryker när Disney skär ned

Disney har de senaste åren blivit ökända för att trycka in politiskt korrekta budskap i sina produktioner, på bekostnad av kvalitet och handling. Det har dock återkommande straffat sig med katastrofala ekonomiska siffror. Nu har det blivit dags för en ny omgång nedskärningar och de som ryker är flera ledande personer bakom ett av förra årets stora fiaskon.

Under lördagen meddelade Pixar Animation Studios, dotterbolag till det gigantiska mediebolaget Walt Disney Studios, att 75 tjänster nu försvunnit, inklusive två chefer som varit ansvariga för den kommersiella katastrofen Lightyear, uppger källor för Reuters.

Filmen, som var en sidoberättelse till karaktären Buzz Lightyear betydligt populärare och mer framgångsrika Toy Story-filmerna, fick snabbt kritik för att vara ”woke” (radikal politisk korrekthet, som handlar om att på olika sätt gynna både etniska och sexuella minoriteter). Den mest uppmärksammade orsaken var en scen som skildrade en homosexuell kyss, men det betydligt fler sådana inslag, vilket filmen nedan uppmärksammar:

Lanseringen var allt annat än lyckad, då filmen drog in 226,7 miljoner dollar i biljettförsäljning och fick ljumma recensioner, vilket kan jämföras med Superhjältarna 2 från 2018, som drog in 1,2 miljarder dollar i biljettförsäljning.

De chefer som nu ryker är Lightyear-regissören Angus MacLane, samt filmens producent Galyn Susman. Detta var en del av en omfattande nedskärning på 7 000 tjänster, som Frihetsnytt rapporterade om i februari.

Den senaste tiden har det uppmärksammats, inte minst på Frihetsnytt, hur företag som ägnar sig åt politiskt korrekta ställningstaganden går med brakförluster. Att få woke-budskap nedkörda i halsen uppskattas inte av konsumenterna, som i sin tur väljer att bojkotta företagen, vilket bland annat producenterna bakom ölen Bud Light fått känna på.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter