Prognosen – invandringen kommer att minska kraftigt

Migrationsverket spår stor förändring med ny regering

Den nya regeringen säger sig vilja se ett ”paradigmskifte” i migrationspolitiken, vilket skulle innebära en minskad invandring, om det genomförs.

I en intervju med SVT:s 30 minuter berättar Migrationsverkets generaldirektör, Mikael Ribbenvik, att den politik som föreslås i Tidöavtalet kommer att innebära en kraftigt minskad invandring, om den genomförs.

Det ska bland annat röra sig om hårdare krav för att dela ut uppehållstillstånd och flera permanenta uppehållstillstånd kommer eventuellt att omvandlas till tidsbegränsade.

Antalet kvotflyktingar ska även minskas från det nuvarande antalet 5000 per år, till 900 per år 2023.

Han nämner även hur det ser ut när migranterna söker sig till Sverige. De kollar i förväg vart man ska bege sig och tar sig genom flera länder för att nå landet, istället för att söka asyl i det första trygga landet man kommer till. Om den tidigare så generösa politiken blir hårdare kommer det att sända tydliga signaler till de som eventuellt tänkt söka sig till Sverige.

Hur stor minskning det skulle kunna röra sig om kan Ribbenvik inte uttala sig om, men enligt honom talar allt för att invandringen kraftigt kommer att minska med den nya politiken.

Under intervjun verkar Ribbenvik ha tårar i ögonen och programledaren nämner att flyktingar är en grupp som han tidigare uttryckt sig ”ömma för”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter