Prognosen: Lägre elpriser framöver

Svenskarna har fått dras med höga elpriser det gångna året. Nu ser det ut som att en vändning är på väg, vilket kan gynna privatekonomin.

För många svenskar har de två senaste vintrarnas höga elpriser inneburit ett hårt slag mot hushållsekonomin. Nu ser det dock ut som att en vändning är på väg och normala nivåer på elpriserna är att vänta, rapporterar Sveriges Radio (SR).

Enligt elbolaget Bixia kommer priserna att ligga på en låg och stabil nivå den kommande tiden. Bland annat kommer priset att ligga på 35 öre per kilowattimme i elområde 3 under andra kvartalet (april-juni), där både Stockholm och Göteborg ingår. Det är prisnivån som rådde 2021, innan elkrisen uppstod. Det kan jämföras med att priserna låg på över 2,60 kronor per kilowattimme i december.

Johan Sigvardsson, analytiker på Bixia, säger till SR att orsaken är att det har varit milda vintrar söderut i Europa, vilket har minskat efterfrågan på naturgas, som spelar en central roll för många länders elförsörjning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter