Programledare tar strid mot antivit rasism

Den senaste tiden har flera framträdande brittiska politiker och mediepersonligheter förfasat sig över att det i vissa sammanhang finns ”för många vita”. Detta reagerar en programledare på, som lovar att han kommer att ta ställning mot antivit rasism.

Londons kontroversielle borgmästare, Sadiq Khan, väckte nyligen stor ilska när hans arbetsgrupp ansåg att ett fotografi på en glad, vit familj, ”inte representerade riktiga Londonbor”. Däremot ansågs ett fotografi på Khan, där han står omgiven av en etniskt blandad grupp med volontärer (varav ingen är vit), vara fullständigt acceptabelt, rapporterar GB News.

Ett annat rasistiskt uttalande som väckte kritik kom, från Sky News kommentator Wilfred Emmanuel-Jones MBE, när han ansåg att det engelska damlandslaget i fotboll (även kallad ”The Lionesses”, ”Lejoninnorna) inte var särskilt ”mångfaldig” och att det var ett problem att många av spelarna var blonda och blåögda.

Programledare ställer antivita uttalanden mot väggen

Detta har inte passerat obemärkt inom den konservativa brittiska median. Framförallt på GB News, har man reagerat kraftfullt på uttalandena. En av kanalens programledare, Dan Wootton, är väldigt skarp i sin kritik av båda uttalandena.

Vad gäller uttalandet om landslaget i fotboll kommenterar Wootton proportionerna i hur etniskt blandat Storbritannien är.

England är 4,2 procent svart. 13 procent av The Lionesses är svarta, 3 spelare av 23 i laget. Så egentligen är det tre gånger mer än befolkningen i stort, vilket jag kan säga är mer än representerat.

Vad gäller borgmästare Khans inställning till bilden på den vita familjen säger Wootton:

Så om ni är en vit familj anser inte Mr Khans grupp att ni är äkta. Jag är ledsen, men jag kommer att kalla det precis vad det är: rasism.

I samband med att barnamörderskan Lucy Letby, som mördat flera spädbarn i sin roll som sjuksköterska, dömdes till livstids fängelse, gick den politiska aktivisten Shola Mos-Shogbamimu ut och hävdade att Letby undkom upptäckt på grund av att hon var vit.

Som vanligt har Dr Shola inga som helst bevis för det. Men hon lever i en värld av hat och splittring, genom att använda identitetspolitik för att splittra Storbritannien. Vilket även Khan gör, kommenterar Wootton.

Han avslutar inslaget med att säga:

Jag vet inte hur du ställer dig, och jag vet att jag kommer att kallas ”rasist” för att jag gör det, men jag kommer att börja ställa den här antivita rasismen mot väggen, på samma sätt som jag gör med andra former av diskriminering.

Nedan finns flera exempel på när Wootton tar strid mot antivit rasism.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter