Projekt för att motverka indoktrinering

Lektor Helen Osieja drar nu igång sitt projekt ”Demokrati och utbildning”, vilket innefattar studiecirklar med fokus på medborgares rättigheter och skyldigheter och hur man som medborgare kan försvara dem.

Helen Osieja, lektor och på väg att avsluta en masterexamen i internationell utveckling, har tagit initiativ till ett projekt innehållande studiecirklar med inriktning på demokrati och utbildning. Studiecirklarna kommer att utgöras av en grundkurs och en avancerad kurs om hur man utvecklar demokratin i praktiken.

Helen har i en tidigare intervju med Frihetsnytt uttryckt att hon inte riktigt tycker att alla svenskar har full koll på vad demokrati innebär:

Många är inte medvetna om lobbyismen. Lobbyism är att politiker gör vad lobbyister vill att de ska göra och de agerar inte för folkets bästa. En annan sak är att många svenska medborgare kanske är rädda för att säga vad de faktiskt tycker.

Helen Osieja har även tjänstgjort som politiskt sakkunnig i Sveriges riksdag, så erfarenheten inifrån systemet har medfört en god kunskap på det politiska området och även en insikt om den brist på demokrati som råder.

Jag inser att demokratin är i fara i Sverige

Helen Osieja

Smygstart med glögg och lussekatter den 14 december

Studiecirklarna börjar i januari, men alla intresserade är välkomna att anmäla sig till en introduktion (inklusive glögg och lussekatter) den 14 december kl 17.30 till www.democracyandeducation.org.
Adress: Dalagatan 5, Stockholm.

För mer info se Frihetsnytts tidigare artikel här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter