Protest med gravljus mot höga elräkningar

I protest mot de höga elräkningarna tändes gravljus utanför Tomelillas kommunhus, där varje ljus var en symbol för namn och företag som drabbats av elkostnaderna.

Det har varnats för att elpriserna för december kommer att bli enorma när de ska betalas i januari. Många hushåll och företag går på knäna och tidigare idag skrev Frihetsnytt om hur snabblåneföretag utnyttjar situationen.

Under söndagskvällen samlades ett 20-tal personer utanför skånska Tomelillas kommunhus för att ställa fram gravljus i protest mot de höga elpriserna. Varje ljus symboliserade en privatperson eller företag som drabbats hårt av elpriserna, rapporterar SVT.

Upphovsmannen bakom manifestationen, Daniel Björk, har själv påverkats kraftigt av priserna. Han driver en lastbilsverkstad, som för december månad fick en elräkning på 100 000 kronor, jämfört med 44 000 kr vid samma tid året innan.

Björks förhoppning är att kommunpolitikerna ska få sig en tankeställare och tag i problemen.

Liknande manifestationer ska även ha arrangerats i Helsingborg, Ystad, Trellleborg och Simrishamn.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter