Protest planeras i Storbritannien

Kampanj mot de skyhöga elräkningarna

Skyhöga höjningar på elkostnaderna är att räkna med i Storbritannien. Ett hem med en elräkning på 17 000 kronor kan komma att landa på närmare 40 000 kronor.

Nu drar engelsmännen igång en kampanj och protesterar mot de ökade energipriserna. ”Don’t Pay UK” heter kampanjen som har som mål att genomföra en stor demonstration och samla en miljon människor till att inte betala sin elräkning från och med den 1 oktober. 

Kampanjen kräver en minskning av elkostnaderna och blir man inte hörd hoppas man att 1 miljon människor alltså vägrar att betala sina elräkningar. Med 1 miljon icke-betalande elabonnenter räknar man med att det kommer att pressa elföretagen ekonomiskt och tvinga dem till förändring. 

Människor har tidigare enats för framgångsrika aktioner i Storbritannien. Under 80- och 90-talen gick fler än 17 miljoner människor samman och vägrade betala huvudskatt till staten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter