Protester får svenska ambassaden i Ankara att hålla stängt

De turkiska protesterna mot Sverige efter att Rasmus Paludan ordnat en koranbränning utanför Turkiets ambassad, fortsätter med oförminskad styrka. Nu meddelar svenska ambassaden i Ankara att man håller stängt på grund av protesterna.

Omfattande demonstrationer har hållits mot Sverige efter att den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan eldat upp en koran utanför Turkiets ambassad i Stockholm. Protesterna har varit stora i framförallt Turkiet, men även i andra muslimska länder har demonstrationer ägt rum och i Indonesien kallades Sveriges ambassadör upp till landets utrikesdepartement, rapporterar Expressen.

Under måndagen meddelade den svenska ambassaden i Turkiets huvudstad Ankara, att man håller stängt under tisdagen med anledning av protester. Även under måndagen var ambassaden stängd på grund av protesterna. Det framgår i nuläget inte om ambassaden är öppen under onsdagen.

Svenskar som befinner sig i Turkiet uppmanas att undvika större folksamlingar och manifestationer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter