Protesterna fortsätter i Brasilien – ”soldater, rädda vårt land!”

Protesterna mot det förmodade valfusket i Brasilien fortsätter trots att president Bolsonaro försökt lugna folkmassorna och förklarat att han avgår i enlighet med ett giltigt domstolsbeslut.

Brasililanerna är enligt Sydamerikakännare inte benägna för demonstrationer på samma sätt som Argentinare och Peruaner. Därför är uthålligheten i de aktuella eftervalprotesterna en överraskning för internationella bedömare. Frihetsnytt förutspådde för fyra dagar sedan att det hela skulle ebba ut, i och med president Jair Bolsonaros meddelande om att han skulle avgå frivilligt.

Demonstrationerna pågår emellertid fortfarande och även när det gäller trafikblockaderna, som Bolsonaro kungjorde måste upphöra, råder oklarhet. Trafikpolisen, som generellt står på de protesterandes sida, har fått order av en domstol att bryta upp blockaderna. Om de lyder återstår att se.

Generalstrejk eller militärkupp?

Ett Twittermeddelande av igår från vanligtvis välunderrättade Twitterkontot Radio Genova hävdar att en generalstrejk pågår samt att folkmassorna har omringat militärförläggningar runt om i landet för att framtvinga handling från de väpnade styrkorna. Engelskspråkig media skriver ingenting om några liknande händelser så uppgifterna får betecknas som obekräftade.

Från en film som släppts av Global News är uppenbart att protesterna mot det antagna valfusket har ett enormt folkligt stöd.

Den globalistiska nyhetskanalen lät en regeringsvänlig demonstration få sista ordet, och hittade en vid Copacabana i Rio de Janeiro. Var och en kan bedöma från filmerna vilken av de två politikerna som rimligen måste ha fått flest röster.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter