Trots att polisen skjutit både med tårgas och skarpa skott mot demonstranter fortsätter protesterna mot elitens planer på att tvinga landets bönder på knä.
Inspirerade av Agenda 2030 planerar Nederländernas regering att införa så hårda regler för utsläpp av kväveoxid och ammoniak att 30 procent av landets köttbönder skulle gå i konkurs, enligt regeringens egna beräkningar.
Företrädare för bönderna har upprepade gånger sagt att det finns stora insatser som kan göras för miljön i det tättbefolkade landet som inte leder till samma konsekvenser för bönderna och landets förmåga till självförsörjning, men deras böner har klingat för döva öron.
Sedan i måndags har nederländska bönder och sympatisörer därför genomfört en rad protestaktioner. Bland annat har två hamnar stängts igen av fiskebåtar, vägar och distributionscentra blockerats av traktorer och demonstrationer hållits i flera städer.

Igår sköt nederländska poliser med tårgas i Heerenveen.
Senare på kvällen sköt de skarpt mot, eller enligt egen utsago skarpa varningsskott bredvid, en traktor som körde runt en avspärrning.
Enligt uppgift ska den 16-årige föraren som blev beskjuten senare ha gripits och bönder samlats för att protestera över gripandet.

Trots polisens hårda metoder mot bönderna har protesterna fortsatt idag med fortsatta blockader av infrastrukturen.
Statstrogna medier kallar böndernas protester mot elitens planer ”en attack mot demokratin” och kräver bland annat censur av sociala medier, att böndernas traktorer ska beslagtas av polisen, samt att de ska kastas i fängelse.
Samtidigt pekar medier i Visegradländerna på hur sådana här metoder aldrig används av polisen i deras länder, som brukar utmålas som ”auktoritära” av västeuropeiska länder.
Al-Jazeera har gjort ett inslag där båda sidor får komma till tals. Det gjordes dock i måndags och tar därför inte upp vad som hänt under protesterna.