Public service kan ryka – för vänsterorienterat

Public service ser ut att ligga pyrt till i Frankrike. Om Nationell samling vinner valet i sommar kan de offentligt finansierade kanalerna privatiseras – och ändra inriktning. Nu anklagas partiet för att försöka göra sig av med medier som de menar är vänsterorienterade och ”woke”.
Sebastien Chénu. Stillbild: dailymotion

Stora förändringar kan ske om det nationalistiska partiet Nationell samling, som leds av den populäre politikern Jordan Bardella, vinner majoritet i sommarens parlamentsval.

Nu skriver tidningen The Guardian att partiet vill privatisera Frankrikes offentligt finansierade TV- och radiokanaler. Bardella sa i en intervju att försäljningen skulle göra att man sparar hela tre miljarder euro. Nationell samlings vice ordförande Sebastien Chénu säger enligt tidningen att många av sändningarna ”lutar år vänster eller yttervänster”. Han sa även att både TV och radio i landet behöver ”lite frihet, lite syre”.

Enligt mediehistorikern Alexis Lévrier är Nationell samlings vilja att privatisera medierna ett sätt att ”tysta medier som de anklagar för att vara woke, vänsterorienterade och motståndare till deras ideologi”. Skulle Nationell samling få kontroll över parlamentet skulle de enligt mediehistorikern sälja bolagen till en mediechef med nationalistiska idéer. En sådan radikal ändring skulle kunna förändra medielandskapet i grunden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Om public service avvecklas finns det risk att globalisterna tar över . Globalisterna äger redan nästan all MSM.

    När det gäller Sverige har jag ett rimligt och oavvisligt krav angående SVT och SR : –att hela det gamla klägget sopas ut och ersätts med Eva Donell , Victor , Daniel B ,
    Arne W , Carl L , m.fl.

    Även TV 4 och Kanal 5 kommer att byta personal efter att TL haft ett ”förtroligt samtal” med kanalerna.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter