Public service mörkade klimatskeptisk deklaration

Anser att ”fel” forskning är desinformation – ”Vi tror ju på klimatkrisen”

Flera mediesiter, däribland Fria Tider, har rapporterat om en deklaration där en stor grupp forskare skrivit under att det inte finns någon klimatkris i världen. Det var under ledning av den norske Nobelpristagaren Ivar Giæver som 1100 vetenskapsmän undertecknade en deklaration som varnar för att klimatforskning inte längre baseras på vetenskap utan på politiska agendor och personlig övertygelse. Två mediesiter som däremot valt att inte upplysa om deklarationen är Public Servicebolagen Sveriges Radio och Sveriges Television.

När Frihetsnytt ringer upp SVT Nyheter får vi som svar att SVT ”tror på klimatkrisen”, vilket är anledningen till att man inte vill rapportera om deklarationen. Sveriges Radio motiverar mörkandet med att man har höga krav på vetenskaplighet samt att det forskningsområde Ivar Giæver tagit Nobelpris i inte är ett annat än klimatvetenskapen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter