Putin: Matkrisen är inte mitt fel

Putin om matkrisen: Era regeringar är ansvariga för matkrisen

Världen ger Ryssland och Putin skuld för den rådande matkrisen. En kris som påbörjades under pandemin enligt Putin, där vissa välfärdsländer utnyttjade sitt ekonomiska monopol, där bland annat USA under 2 års tid tryckt 5,9 trillioner dollar, en summa som kan jämföras med vad USA tidigare har tryckt under 40 års tid. 

Och i Europa trycktes 2,5 trillioner och mycket av pengarna har använts åt pandemiåtgärder och för att köpa upp mat.  

USA som tidigare varit en stor exportör av mat, har nu istället blivit en stor importör av mat och har handlat upp mat för 17 billioner dollar mer än vad de har sålt till den globala marknaden. 

Det har gjort att problemen eskalerat för utvecklingsländerna och detta är resultatet av Federal Reserves monopol av dollar och euro. Sanktionerna mot Ryssland har också ställt till det för energisektorn och gasen, som också påverkat priserna på gödningsmedel vilket gjort att företag har tvingats stänga ner och det har påverkat priserna ytterligare, säger Rysslands president Vladimir Putin. 

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter