Putin till Berlusconi: ”Ni är nummer ett bland mina fem bästa vänner”

Silvio Berlusconi, tre gånger vald till italiens president, förefaller vara politiskt allierad med Rysslands president Vladimir Putin. I vart fall är de varandras goda vänner och sympatisörer. Detta berättade Berlusconi vid ett partimöte – globalistmedierna är som vanligt i chocktillstånd.

Det är franska Le Monde som uppmärksammat en kungörelse som Silvio Berlosconi gjorde vid ett partimöte i Montecitorio Palace, ett av Roms parlamentspalats, med ledamöterna från sitt parti Forza Italia (Heja Italien). En inspelning läcktes till pressen i onsdags, varefter det hela presenterades som ett avslöjande. Enligt Le Monde går nu ”chockvågor genom Italien”, vilket förmodligen kan stämma om man som Italien räknar nyhetsredaktionerna och landets finansiella överhet. Att någon annan skulle var chockad vore märkligt eftersom Berlusconi ofta vädrat sina synpunter på Ukrainafrågan.

Lambrusco, vodka och lyckönskningar

I en ljudinspelning från en av Forza Italias parlamentsledamöter, som sändes i massmedia i förrgår, kan Silvio Berlusconi höras tala utom om Ukrainakriget i sällskap med folkvalda partimedlemmar.

– Jag är åerigen i kontakt med president Putin lite, ja, ganska mycket, sa den tidigare premiärministern.

Berluscoin berättade också att den ryske ledaren sänt ”20 flaskor vodka och ett mycket vackert brev” på hans senaste födelsedag. ”Jag svarade med Lambrusco och ett lika vänligt brev.

– Han har sagt att jag är nummer ett bland hans fem bästa vänner, avslutade Berlusconi, till de 45 församlade parlamentsledamöternas jubel och applåder.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter