Putins tal till nationen – ”Vår existens står på spel”

I den ryske presidentens tal till nationen från det ryska parlamentet säger han att västvärlden hetsar till krig och att väst och Kiev har konspirerat mot Ryssland.

Det har nu gått ett år sedan kriget startade mellan Ryssland och Ukraina. I sitt tal idag till nationen säger president Vladimir Putin att Ryssland har gjort allt i sin makt för att hitta en fredlig lösning på situationen i Donbas, rapporterar SVT.

Putin säger i inledningen av talet att Ukraina är en hatisk nynazistisk terrorstat som förtrycker rysktalande personer och att det var de som startade kriget samt tillägger att västs, under ledning av USA, mål är makt utan gränser. Han sa också att väst håller Ukraina gisslan och att Ryssland inte slåss mot det ukrainska folket.

– Den västliga eliten döljer inte sina mål. De vill göra slut på oss en gång för alla. De planerar att omvandla en lokal konflikt till en global sådan, säger Putin. Det är så vi tolkar det här. Vi kommer svara på ett adekvat sätt. Vår existens står på spel.

Vidare säger han att västländerna agerar för krigshets och att i hemlighet ha planerat en blodig operation i Donbas och att Rysslands ”existens står på spel” och lovar att systematiskt fortsätta offensiven mot Ukraina.

– Ansvaret för eskaleringen i Ukraina ligger hos den västliga eliten, säger Putin till en applåderande församling.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter