tisdag, 27 september, 2022

Genusteori kan förbjudas i Australiens skolor

Genusteori i klassrummet är en form av ”grooming” enligt oppositionen

Det australiensiska partiet Liberaldemokraternas kandidat Damian Coory varnar för att den vänsterideologiska ”woke”-ideologin tar över landets skolor genom att lära eleverna om ”gender fluidity” och sexualundervisning.

”Woke”-ideologin främjas av utbildningsbyråkrater, till stor oro för rektorer, lärare och föräldrar, säger Coory i ett pressmeddelande. Han kommer att driva på för en federal översyn av läroplanerna för sexualundervisning i landets skolor för att ge föräldrar mer kontroll över vad som lärs ut till deras barn medan de anförtros till skolans lärare.

”En lärare sa till och med att hon befarade att lära ut radikal modern genusteori till barn i grundskoleåldern var en form av ”grooming”. Om barn skulle lära sig ”tolerans för människor med en annan sexuell läggning”, borde det vara föräldrarna som lär ut detta, inte skolan, tillade Coory.

”Skolan får inte heller driva på doktrinen att varje barn behöver överväga sitt ”kön”, och inte heller idén att varierande könsidentitet är normen – det här är den punkt då utbildning blir en form av ”grooming”.

Coorys krav kommer efter att Australian Curriculum Assessment and Reporting Authority (ACARA) introducerade den reviderade versionen av läroplanen den 1 april, som avslöjar att elever i årskurs 5-6 kommer att lära sig om ”effekten av könsövergång och förändring av identiteter” medan elever i årskurs 7 kommer att lära sig att ”värdera mångfald och främja inkludering.”

Lagförslag kan ogiltigförklara den nya läroplanen

Mitt i framväxten av den nya läroplanen har parlamentarikern Mark Latham förespråkat ett lagförslag om föräldrars rättigheter, som säger att ”skolorna måste erkänna att föräldrar är primärt ansvariga för utvecklingen och bildandet av sina barns moraliska och etiska standarder, samt sociala och politiska värderingar.”

Förslaget har stora likheter med motsvarigheter i republikanska delstater i USA. Om lagförslaget antas innebär det att landets skolor och lärare förbjuds att undervisa om ”gender fluidity”, föräldrar rådfrågas i början av läsåret om vad deras barn ska lära sig, elever förbjuds att spela i idrottslag som inte överensstämmer med deras biologiska kön, samt krav på att transpersoner genomgår en fullständig medicinsk övergång till sitt nya kön för att få använda toaletter i linje med det nya könet.

Australiens utbildningsminister Sarah Mitchell sa i ett uttalande att lagförslaget kan utgöra en grund för diskriminering. Men Latham hävdade att det handlar om att skydda barn från radikal, könsfixerad ideologi som inte kan anses vara en legitim del av utbildningssystemet. ”Jag ser inte hur det här har något med diskriminering att göra. Detta är en grundläggande fråga om att skydda barnens välbefinnande.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

- Annons -

Liknande artiklar