Radikala partier har en unik chans i EU-valet

Långt ifrån allt är avgjort i EU-valet och enligt en färsk opinionsundersökning så är nästan hälften av alla som ska rösta osäkra på vad de ska rösta på i valet. ”Detta visar att det fortfarande finns en chans för svenska folket att göra rätt val”.

En färsk opinionsundersökning från DN/Ipsos har undersökt vilka åsikter svenska väljare tycker är avgörande för vilket parti de ska rösta på. Miljö och klimat är klart dominerande på 23 procent och invandringsrelaterade frågor ligger på plats nummer två på 13 procent.

Endast 9 procent tycker att fred, säkerhet och krig/konflikter är avgörande medan frågor om polis, rättsfrågor och lag och ordning kommer på 6 procent. Endast 4 procent anser att EU:s överstatlighet är relevant.

Värt att notera är att en svarande kan ha valt fler än ett svar i undersökningen, vilket också är varför den totala sammanslagningen överstiger 100 procent.

Nästan hälften har inte bestämt sig

Det anmärkningsvärda med undersökningen är att hela 48 procent av de svarande är ”osäker/vet ej”. Detta innebär att nära hälften av svenskarna inte har valt vilken fråga eller vilket parti de ska rösta på i det stundande EU-valet.

– Det här är tecken på att valrörelsen inte engagerar. Det antyder att valdeltagandet riskerar att bli lägre än förra gången, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos.

Detta visar att folket tröttnat på lögnerna

Enligt Tor-Björn Richthoff Änglasjö, reporter på Frihetsnytt, visar siffrorna på att det svenska folket inte längre tror på riksdagspartierna och att man sett igenom deras traditionella valrörelse-lögner.

– Nästan 50 procent av det svenska folket vet inte vilket parti de ska rösta på. Detta är ett bevis på att nära hälften av svenska folket inte längre köper de gamla partiernas lögner och inte längre anser att de kan företräda deras åsikter. Man har insett att partierna ljuger som borstbindare när valrörelsen drar igång för att sedan glömma allt när valet är över.

Nya partier har en chans att träda in

Tor-Björn tolkar siffrorna som att ett nytt parti har chansen att kliva in på den politiska arenan.

– Ett nytt parti som lyssnar på folket och erbjuder lösningar som folket vill ha, har här chansen att kliva in och ta över. Detta är en möjlighet som nya partier måste ta tillvara på.

– Det absolut sämsta ett nytt parti kan göra är att försöka vara som gamla partier. Nej, man ska skilja sig på alla sätt. Var radikala och bryt mönstret. Svenska folket förtjänar ett parti som på riktigt företräder deras åsikter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter