Rasmus Paludan: ”Har vi ett krig måste vi döda fienden”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det djupa samtalet – Rasmus Paludan om koranbränningar, yttrandefrihet och framtiden

Vi träffade den kontroversielle partiledaren för Stram kurs, Rasmus Paludan för ett samtal om koranbränningar och yttrandefrihet. Rasmus är en 40-årig svensk-dansk advokat, opinionsbildare och politiker. Hans återkommande koranbränningar har väckt stor uppmärksamhet runt om i Sverige, framförallt efter upploppen de orsakade under den gångna påskhelgen. Rasmus kallar sig själv en yttrandefrihetens förkämpe och kommer att ställa upp i det svenska riksdagsvalet i september.

Om vi inte gör något är det 100% säkert att svenska ungdomar kommer att leva sina liv som slavar.

Rasmus Paludan
Rasmus, vi börjar med frågan som många vill ha svar på; varför bränner du koraner?

– Jag tycker att man ska få kritisera alla idéer man vill och en av dem är islam. Det finns många andra idéer man kan kritisera som kommunism till exempel. Jag tycker att islam är en mycket dålig idé. Det finns folk i Sverige som tycker att om man kritiserar islam på ett sätt de inte gillar, då ska man dödas eller skadas. Det har vi sett i historien att om man hädar islam då går det mycket illa för en och det tycker jag är så fel. Att med mord, våld och hot bestämma om man får kritisera en idé är fel. Det är egentligen den främsta orsaken till att jag kritiserar islam genom att bränna koraner.

Tycker du att det finns något som är så heligt så det inte får kritiseras eller hädas?

– Människor är ju ganska heliga men när det handlar om idéer så är det bara en idé och man kan gilla det eller inte. Jag tycker till exempel det att män och kvinnor är ganska heligt och sant. Så när folk säger att de själva kan bestämma det, då tycker jag det är konstigt, men jag kan aldrig tänka mig att förbjuda det eller hota därför att någon säger så.

Du säger att du står för total yttrandefrihet, tycker du då att man kan ifrågasätta alla religioner?

– Jag är själv kristen men jag skulle faktiskt inte bli arg eller ledsen om någon brände bibeln och jag tror inte heller särskilt många skulle bli det. Jag är säker på att Jesus inte skulle bli särskilt arg över det. Jag blev överraskad när jag fick ett dödshot från en syrian som skrev att om jag gjorde samma sak med bibeln som med koranen, då…! Så visst finns det sådana människor.

– Sen är det ju också så att jag inte gillar koranen och det som står i den. Det finns saker i gamla testamentet som inte är så bra, så visst kan man kritisera kristendomen, men man måste ju även se till vilken effekt den har på samhället. Håller Sverige på att gå under för att vi har mycket kristna här? Jag tycker inte det.

Är det ok att förbjuda vissa åsikter till exempel förintelsen av det armeniska folket?

– Jag tycker inte man ska förbjuda åsikter men man kan argumentera emot dem. Lagen ”Hets mot folkgrupp” som finns i Sverige och även i Danmark, tycker jag är jättedum. Den säger ju att eftersom du har ljus hy och blå ögon är du en sämre människa än de som ser annorlunda ut. Dessa frågor ska inte lösas i domstol, de ska lösas genom argumentation.

Alla människor har inte lika mycket värde. Det finns de som mördar andra. De har inte samma värde som de som hjälper andra.

Rasmus Paludan
Du ska ju delta på Svenska Bok- och Mediemässan den 20 augusti genom en het debatt med en muslim på ämnet ”Får allt kränkas eller ska vi begränsa yttrandefriheten?”. Varför väljer du att ställa upp där?

– Jag vill ju gärna debattera med muslimer om någon är villig. Jag hade gärna debatterat med partiet Nyans ordförande Yüksel, men han ville inte. Det gynnar mig och yttrandefriheten om jag får argumentera emot dem. Man får ju det bästa samhället genom att olika synpunkter möts. Då kan man övertyga med de bästa argumenten och jag kan inte se att det finns särskilt bra argument för att begränsa yttrandefriheten, för de innebär ju att människor blir arga.

Vad var det som fick dig att börja med att bränna en koran?

– Jag växte upp i Nordsjälland och där jag växte upp fanns inga muslimer. Jag visste nog inte ens vad islam var. Jag har rest och sett och läst väldigt mycket om hur Europa har utvecklats de senaste 10-15 åren. Det är grunden till att jag har blivit politiskt aktiv. En sak som verkligen aktiverade mig var när jag 2015 undervisade i juridik på Köpenhamns universitet. Då skrev jag på min facebooksida att ”om man inte är från Europa och våldtar människor i Europa, då ska man inte få lov att vara här”. Då blev jag enormt ifrågasatt av studenterna och det var droppen som gjorde att jag började engagera mig genom demonstrationer och politiskt engagemang i ”Nya borgerliga”. 2017 grundade jag ”Stram kurs”. I december 2021 brände jag min första koran i Skärholmen eller möjligen i Malmö i år, så det är inte under 5 år som vissa påstår.

Du kommer delta på Järvaveckan, dock inte som inbjuden, men vad har du för ambitioner där?

– Jag ville ju helst kunna få hålla tal men det är visst bara riksdagspartier som får det, sa somaliern som är ansvarig för veckan och han ville inte heller ha mig där enbart som gäst heller. Så vi kommer demonstrera utanför mot den odemokratiska Järvaveckan. Det är möjligt att det är demokrati i Somalia men det är inte demokrati i Sverige.

Vilka är yttrandefrihetens största fiender?

– Det är egentligen två saker, det är mycket totalitära ideologier och folk som inte gör något, tänker jag. Islam, vänsterextremism, kommunism och fascism vill ju inte ha yttrandefrihet och de värsta i Sverige och Danmark är islam och vänsterextremism. Vänsterextremismen verkar ha tagit över olika ämnen såsom LGBTQ till exempel. Det är väldigt konstigt för hela mitt parti, vi bryr oss inte om vilka folk har sex med, men nu verkar det som att man måste gilla alla personer i hela världen annars hatar man bögar. Det är mycket konstigt och det är ett hot. Och det andra, om folk inte gör något, då är det ju de som inte vill ha yttrandefrihet som vinner. Om vi inte gör något är det 100% säkert att svenska ungdomar kommer att leva sina liv som slavar.

Du ställer upp i riksdagsvalet för Stram kurs. Vad kommer du konkret göra om du kommer in?

– Utländska medborgare som blir dömda för brott vill vi få ut, det skulle underlätta väldigt mycket. Om de är svåra att skicka tillbaka får de sitta på Kumla tills vi kan göra det. Jag tycker inte synd om gärningsmännen. De som inte är svenska medborgare och inte jobbar ska heller inte få bidrag. Jag tror inte ens det blir nödvändigt att slänga ut dem för när de inte får pengar kanske de reser självmant. Andra som är fiender till Sverige, som kanske har svenskt medborgarskap men begår brott, de ska förlora medborgarskapet. Det skulle göra stor skillnad. Jag kan gärna kalla det deportationer.

Vad kan människor göra för att ska vi återfå en total yttrandefrihet?

– De kan rösta på mig och Stram kurs Sverige, men om de inte vill det kan de rösta på något annat parti med den rätta riktningen alltså inte V, C, S, L, M och Mp. Att våga lite mera är också en bra början.

Avslutningsvis överlämnar vi en försvarsspray och ett pengabidrag insamlat av välgörenhetsorganisationen Blågula Korset.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter