Rastafaripolitiker kan ta över Miljöpartiet

Miljöpartiet ska välja ett nytt kvinnligt språkrör. När distrikten lägger sina röster ser det ut som att posten kommer gå till en politiker, som är mer känd för sin frisyr än för sin politik.

Den 9 februari rapporterade Frihetsnytt att Miljöpartiets kvinnliga språkrör Märta Stenevi valt att avgå från sin post. Detta var bland annat resultatet av saker som sker i omvärlden och inte minst alla skandaler och konflikter som skakat partiet den senaste tiden.

När partiet skulle välja det manliga språkröret Daniel Helldén talades det om öppna konflikter och maktkamper inom Miljöpartiet. Dessutom avslöjades det att de som jobbade direkt under Stenvi fick arbeta under fruktansvärda förhållanden.

”Nationalister är största hotet”

När Miljöpartiets distrikt runtom i landet röstar om vem man vill se som nytt kvinnligt språkrör talar mycket för att Amanda Lind är den som kommer ta över, rapporterar TT (genom Svenska Dagbladet). Hon har varit både kulturminister och demokratiminister under den rödgröna regeringen (2014-2022), två poster där hon drog på sig hård kritik.

En rastafari. Foto: Wikipedia/ CC BY-SA 3.0 DEED
En rastafari. Foto: Wikipedia/ CC BY-SA 3.0 DEED

Det påtalades att hon aldrig engagerat sig i kulturfrågor tidigare och hon fick kulturetablissemanget emot sig när hon valde att införa nedstängningar under pandemin. Som demokratiminister pekade hon ut nationalister som det ”största hotet” och intresserade sig inte för att det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) fick sina valaffischer borttagna.

”Stal” andra folks kultur

Det som hon har blivit med känd för är sina rastaflätor, en frisyr som många förknippar med rastafarikulten. Vissa kritiserade henne för att det gav ett oseriöst intryck att en minister skulle se ut på det sättet (eftersom kulturen bland annat är starkt förknippad med droger). Andra ansåg att hon som vit person gjorde sig skyldig till ”kulturell appropriering”, att hon ”stal” andra folkgruppers kultur.

Den 7 april ska Miljöpartiets valberedning presentera vilken kandidat man stödjer. Det slutgiltiga valet kommer att avgöras den 28 april.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter