Rättegång mot känd frihetskämpe inleds

Nu inleds rättegången mot kanadensiska Freedom Convoy-organisatören Pat King. Frihetsaktivisten var en ledande aktör i de så kallade corona-protesterna, där han och många andra protesterade mot hårda nedstängningar och tvångsvaccinering. Om aktivisten kommer att fällas är dock oklart, då frihetskämparna tidigare gått segrande ur rättstvister.

Freedom Convoy var en frihetsrörelse som var mycket aktiv under corona-pandemin i Kanada. Man protesterade bland annat högljutt mot de strikta regler som infördes under pandemin, som bland annat hindrade folks rörelsefrihet.

Omfattande demonstrationer för frihet i Kanada. Foto: Wikipedia/Maksim Sokolov

I samband med demonstrationerna greps organisatören Pat King, som nu står åtalad på nio åtalspunkter. I dagarna inleddes rättegången mot frihetsaktivisten, som var en av de mest profilerade frihetskämparna under pandemin. King misstänks bland annat för ohörsamhet mot ordningsmakten och för att ha blockerat en motorväg – men själv nekar han till alla anklagelser. Om detta rapporterar National Post.

Har tidigare vunnit stora segrar

Under frihetsprotesterna i den kanadensiska huvudstaden Ottawa år 2022 använde Kanadas premiärminister en kontroversiell lag om undantagstillstånd för att skingra demonstranterna. Man valde även samtidigt att frysa vissa ledande demonstranters bankkonton.

Frihetskämparna gav sig dock inte, och nyligen konstaterade en federal domstol att staten inte agerade lagligt, något som Frihetsnytt rapporterade om. Domaren Richard Mosley ansåg att det var särskilt illa att aktivisternas konton hade frysts, då detta även drabbade aktivisternas familjer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Kanada måste ställas under förvaltare/god man…..väljarna är uppenbart helt rubbade.
    Detta forum får låna ut en del bra krafter till Kanada ….Eva premiärminister , CL finans , AW industri mm, TL blir ÖB , Victor skolminister , David kultur , T-B Ä kan välja bland det som finns kvar.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter